Moderato Cantabile av Marguerite Duras

Da har jeg lest min femte bok i år, også en julegave, denne gang fra Elisabeth. Det er en tynn bok, men en bok som jeg måtte lese sakte, for den var ganske krevende i dialogene mellom de to hovedpersonene.

Det er Anne Desbaresdes som er velstående og godt gift. Hun er ganske ensom, men går hver fredag med sønnen til en pianolærerinne, slik at han skal lære å spille piano. En fredag blir en kvinne drept av sin elsker i en kafe. Dette drapet blir et vendepunkt for Anne for hun oppsøker kafeen igjen, og der treffer hun arbeideren Chauvin. Disse to finner tonen, og blir sittende å drikke og snakke med hverandre.

Det er ikke noen ytre handling i men det er dialogene mellom de to sin driver handlingen. De lever seg etterhvert inn i livene til hun som ble drept og han som drepte og filosoferer litt over det.

Jeg synes det var en tung bok å lese i den forstand at det dialogene som driver handlingen, og dialogene er veldig intense. Men det var spennende å lese en bok jeg faktisk ikke hadde hørt om, selv om jeg har hørt om forfatteren. Jeg likte boken når jeg fikk tenkt meg om, det var bare det at den var krevende. Og på grunn av det er det kanskje lurt at boken ikke er lengre, for da ville ikke dialogene ha blitt så intense, og da ville boken blitt mindre krevende.

Takk Elisabeth for en super julegave :)

Kommentarer

 1. Heldige deg som får bøker til jul :) Høres ut som du har fått mye ut av denne, til tross for at du ikke ante hva du gikk til

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt klart veldig morsomt å få bøker til jul og særlig de en ikke setter opp på ønskelisten, for da vet ikke hva du har i vente :)

   Slett
 2. Bare hyggelig, og glad du likte.

  Jeg skjønner når jeg leser dette at det er lenge siden jeg selv leste boka, og at jeg ikke helt husker hvordan den er. Jeg husker bare følelsen jeg hadde da jeg var ferdig av fullstendig beundring av skriveteknikken. Tror jeg må lese på nytt selv snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du leser den igjen Elisabeth, slik at jeg kan høre din nyanserte mening av boken. Den var veldig annerledes enn andre bøker jeg har lest i det siste, og det liker jeg :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup