Rettstridig forføyning - en roman om kjærlighet av Lena Andersson

Da har jeg lest enda en bok i år og enda en bok jeg fikk til jul, denne gang av snilleste Line. Og dette var en god bok. En bok som ikke var så lang, men som jeg allikevel brukte lang tid på.

Bokens hovedperson er Ester Nilsson. Hun skriver essay og får et oppdrag å skrive et foredrag om kunstneren Hugo Rask. Hun er i utgangspunktet veldig begeistret for kunstneren og han sitter begeistret i i salen. Etter foredraget møttes de to for første gang og Ester faller for Hugo. 

Men begeistringen er ikke gjensidig. Hun "ofrer" nesten alt for Hugo. Hennes samboerskap går i oppløsning og hun flytter inn i en liten leilighet etter først å ha bodd sammen med sin mor - voksen alder. Hugo viser henne aldri noen særlig interesse og hennes venninner ber henne glemme mannen og komme seg videre, men det greier hun ikke.

Dette er både trist og morsomt på samme tid. Trist fordi Ester ikke vil gi opp, ikke vil se at Hugo Rask ikke vil han henne.Men også morsomt, fordi Lena Andersson beskriver dette ikke-forholdet på en fornøyelig måte. 

Mange bloggere har lest og likt denne: Anita, Tine, Ingalill, Belinda, Mette og Beathe.

Kommentarer

 1. Så hyggelig med julegave, og ekstra fint for dere begge at den falt i smak. Det høres nesten ut som om romanene Rettstridig forføyning og Hennes løgnaktige ytre har noe til felles. Når jeg leser bokens tittel så tenker jeg at det ikke er så rart hvis den er tidkrevende å lese, bare tittelen tar jo sin tid mener jeg. Forfatteren har kanskje alt satt en standard der som preger romanen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig med julegave, og ekstra artig fra bokfolk som kjøper uten at jeg sier hva jeg liker (sånn som jeg gjør til familien). Disse to bøkene, om Ester Nilsson og Anna Munch, de ligner litt. Det er samme "problem" de to damene har - de er begge veldig betatt av den mann som ikke er så interessert i dem.

   Ja, tittelen i seg selv er jo litt tidskrevende :) Og det er litt med hvilke ord og måten forfatteren skriver på som er litt krevende, kanskje fordi det er brukt et annet språk enn det jeg er vant med og noen ekstra fremmedord i tillegg. Men boken er god, litt tragi-komisk :)

   Slett
  2. Overraskende bokgaver er det beste. Her er det ingen i familien som kjøper bøker til meg, antar de mener jeg har mer enn hva godt er av bøker i hyllene mine ;)

   Jeg leste forresten at hovedpersonen i Anna Munchs selvbiografiske roman "Glæde" heter Ester. Når en først har sett sammenhenger dukker de jo opp over alt :O

   Slett
  3. Mamma vil heller ikke kjøpe bøker til me, jeg har nok sier hun, men det er faktisk ikke sant, en får ikke nok bøker :)

   Oj! For er sammentreff at hovedpersonen i Anna Munchs selvbiografi heter Ester! Men ja, en kan se sammenhenger overalt når en først har oppdaget noen :)

   Slett
  4. Det må være noe galt med familiemedlemmene våre, Gro ;) For mye bøker liksom, hørt på maken!

   Slett
  5. Ja, Mari :) Det tror jeg også, at det er familiemedlemmene våre det er noe galt med :)

   Slett
 2. Så fint at du også likte denne boka! 😊 Den har også en oppfølger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg også sett og jeg har også lyst til å lese den etterhvert :)

   Slett
 3. Jeg digger Ester, og vil ha enda mer! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes faktisk litt synd på henne, hun må ikke kaste bort livet på en mann som ikke vil ha henne!! :)

   Slett
 4. Synes godt det kan komme en treer snart, der det er Esther som blir jaget. Bok1 - alt tas bokstavlig. Bok2 - ingenting tas bokstavlig. Bok3 - boktaver? what?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror bare jeg må sette i gang å lese toeren med en gang, eller først bio, så Ester. Den var utrolig bra, og jeg har tro på at jeg vil like nummer to også :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup