torsdag 9. februar 2017

Bokhyllelesing #2 2017

I februar er temaet i bokhyllelesingen som Hedda administrerer å lese ei bok som opprinnelig er skrevet på engelsk. Jeg valgte ei bok fra USA, men den er engelsk som er opprinnelsesspråket, og jeg har hatt boka i hylla i 3 1/2 år. 

Dette var en tung bok, den veide 670 gram og var en murstein å ha i vesken, men den gikk fort å lese. Boken var lettlest og historien svært fengslende og til tider også spennende, og trist uten at det bikket over til at det blir komisk.

Bokens hovedperson er Lavinia fra Irland, som kom over til USA med båt, sammen med broren og foreldrene. Men foreldrene døde og de to ble tatt hånd om av andre på overfarten. Søsknene ble splittet og Lavinia ble med Mr. Pyke til tobakksplantasjen Tall Oaks. Der bor plantasjeeierens uekte datter Belle, som må ta seg av denne jenta. 

Det er Lavinia vi følger hele tiden, men Belle bryter opp historien med å fortelle sine versjoner av det som skjer, og det gjør at historien flyter bedre og og blir mer interessert i hva som skjer. Forfatteren klarer å skildre slavetiden på en kjempefin måte, og person galleriet er stort og blir godt beskrevet. Mamma Mae og Pappa George, som tar seg av Belle, og blir som ekstraforeldre til Lavinia er nydelig beskrevet i boken, så en blir nesten glad i dem mens en leser.

Det er mange bloggere som har lest boken, men siden jeg leser denne i en bokhylleutfordring så velger jeg kun å linke til Hedda, men det er bare å google, så ser en alle de som likte denne boken, for den er godt likt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...