Oppsummering av Bøddel som samlesingsbok

Da er altså mars over og vi har lest "Bøddel" som er kortlistet i åpen klasse til Bokbloggerprisen 2016. En bok jeg tror har vært litt krevende for mange, da den inneholder mange henrettelses-skildringer.

Men noen bloggere har vært svært begeistret for boken og jeg synes det er verdt å dra dem frem, så kanskje flere får lyst til å lese boken i påsken, den kan passe da med litt mord og blod.

Ellikken fremsnakket boken i fjor og hun har gjort det igjen i år. "Dette er ikke ren underholdning" sier hun, "men et stykke norgeshistorie", og det er sant. Også i fjor skrev hun en god anmeldelse av den hvor hun trakk fram hvor imponerende forarbeid som ligger til grunn for denne boken.

Belinda er en annen blogger som likte denne boken godt. Hun syntes boken i seg selv er rystende, men at Sørnes er god til å skildre bøddelen og hans ofre. Les hennes grundige anmeldelse her.

Åslaug er en annen blogger som har lest boken og omtalt den. Hun syntes boken var interessant, men leste den med en bismak. En bit av norgeshistorien sett nedenfra sier hun, og syntes den var godt dokumentert.

********************************************************************

I april leser vi boken Um sakne springe blome av Catherine Blaavinge Bjørnevog. Denne gang er det Beathe og nevnte Ellikken som er ansvarlige.

Kommentarer

 1. Grattis med ny bloggdesign.:) Det var vårfriske. Har vurdert selv en stund å endre design, så det kommer vel etterhvert når ting har landet her..
  Apropos Bøddel så sitter jeg her med den , og har 250 sider igjen. Har lite lyst å fortsette på den i dag, selv om jeg hadde det som mål.. Den er litt lite fengende, for oppramsende synes jeg, men flere har sagt den blir bedre fremover, så jeg får prøve. Jeg har undret meg så langt over at den har kommet på kortlista blant så utrolig mange gode åpen-klassebøker som det fantes i fjor. Jeg leste masse gode noveller og sakprosabøker som ikke kom med. Men slik er det vel bare. Det kan vel være noe med tilfeldighetens spill. Man stemmer på de man har lest og man i tillegg har likt. Og mange nok har vel likt denne godt nok, mens andre har fått flere spredte stemmer, antageligvis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anita:) Designet er forvirrende enda, og sliter med å finne ut av hvor jeg skal logge meg på. Men det ble fint og det er mange nye design på blogspot nå, så det går fort å endre litt :)

   Egentlig er jeg veldig enig med deg, det er rart at Bøddel kom med. Det er ikke så mange som har lest den. Og tror det er mange som synes den er tung å lese på grunn av oppramsingen av navn og årstall. Håper du kommer deg igjennom den og får anmeldt den Anita :)

   Slett
  2. leste 50 sider Bøddel før i dag, så det går da fremover.. bare hundre igjen. (men den anmeldelsen, i tilfell, blir nok tynn)

   Slett
  3. Spennende å lese din mening uansett Anita :)

   Slett
  4. Ferdig Gro. La link innpå samlesingssiden.

   Slett
  5. Da skal jeg lese :) Så bra at du fikk lest den!

   Slett
 2. Jeg merker at jeg har dotte helt av denne samlesingen, kanskje jeg skal slenge min omtale med :) Jeg er en av dem som hadde stor glede av Bøddel. God helg Gro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine, har jeg lest din omtale? Det er jeg litt usikker på. Prøvde med lys og lykte å finne alle omtaler som var, men det var ikke så mange dessverre. Jeg hadde ikke så stor glede av den, og det var leit. Håpte jeg skulle like den siden temaet er spennende.

   God helg til deg også :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup