onsdag 1. mars 2017

Samlesing: Bøddel av Torgrim Sørnes

I mars samleser vi "Bøddel av Torgrim Sørnes som forberedelse til Bokbloggerprisen 2016.


Boken er historien om Mathias Fliegenring. Han ble født i Tyskland i 1685, og jobbet først som bøddel i Danmark før han kom til Trondhjem i 1721. Her han ble dømt til døden åtte senere fordi han drepte sin datter.

Forlaget sier at forfatteren har tegnet et levende bilde av Trondhjem. Det er ikke bare Fliegenring vi får høre om, men også byens øvrige sjikt som blant annet rådmenn, proster og prester. Bøddelen levde ofte i rennesteinen og andre rønner på denne tiden, og vi får et innblikk i en tid preget av fattigdom.

Forfatter Torgrim Sørnes er gynekolog og jobber som overlege på A-hus, men har skrevet flere bøker om henrettelser i Norge fra 1772 - 1876. Det var under arbeidene av disse bøkene han oppdaget Mathias Fligering, som senere ble hovedpersonen i denne boken som er kortlistet til Bokbloggerprisen 2016. 

Har du lest boken så er det bare å linke innlegget i kommentarfeltet til Norske bokbloggere. Og for oss andre som ikke har lest boken, så er dette en god anledning til å lese den.

Bildet fra boken er lånt fra Vigmostad og Bjørke og forfatterbildet fra Bok365.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...