Biografi lesesirkel XXV

Jeg heter Michael og er alkoholiker - Michael Andreassen

"Jeg heter Michael og er alkoholiker" er også en bok jeg fikk av ei venninne like før jul, og når temaet i lesesirkelen var "Levende pr. 31.12.2016" så valgte jeg denne boken siden den sto ulest i bokhylla.

Michael  Andreassen er en kjent radiostemme fra P4, en hører på stemmen hans at han er i godt humør på lufta og programmene hans lyttet jeg ofte til. Men at han slet sånn med alkoholisme som han gjorde det var veldig overraskende.

Her beskrives en oppvekst i Drammens område, med mor og far som var i slutten av tenårene da de fikk han, og at han ble full første gangs som tolvåring. Han var lite interessert i skole, men radio og militæret det likte han, og han ble tidlig programleder på radio. Han likte seg godt i militæret også, og det ble et sted hvor han holdt seg unna alkoholen.

Men etterhvert som radiojobbingen gikk fra lokalradio til Drammen til P4 på Lillehammer så eskalerte drikkingen også. Og som alle andre alkoholikere (som jeg har lest om), så liker de å tro at de har kontroll, og at ingen ser på dem at de har drukket, men begge deler er feil.

Han greidde ikke å ta seg av dattera si på en skikkelig måte og barnevernet ble varslet. han var også ute og kjørte bil i fylla og kræsjet mange turen. Det er trist å lese om en ung person som har mistet så grepet om tilværelsen sin som det han gjorde. Men med en tålmodig arbeidsgiver så kom han seg til et avrusningssenter og han har nå sluttet å drikke.

Ikke verdens mest spennende biografi, men allikevel en viktig bok for andre som med en eller annen avhengighet, av og til er det ikke flaut å be om hjelp, bare helt nødvendig.

Flere omtaler hos Ingalill her.

Kommentarer

 1. Jeg har faktisk også vurdert å lese denne. Tidligere. Føler egentlig at alle bios jeg leser handler om misbruk og rus, mat/dop/alko/etc. Høres egentlig ikke så verst ut. Fint med - levende objekter - at historien fremdeles er åpen - når det går bra, that is..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den var absolutt verdt å bli lest, men de er ganske like alle disse rusmisbruk bøkene. Men jeg syntes han ga et sympatisk bilde av en fyr som trodde han hadde kontroll, men som virkelig var langt ute å kjøre.

   Slett
 2. Ja, det er jo mye likt i rusmisbrukerhistorier, men spennende å se hvordan de greier å komme seg ut av det.
  Godt å se at det finnes arbeidsgivere som tar dette på alvor og hjelper vedkommende istedet for å slå hånda av han.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Gode arbeidsgivere er det ikke alle for unt å ha i slike ulvetider, men ikke desto viktigere når det er noen som er ikke en slik ond sirkel som Michael Andreassen var. Jeg syntes P4 var veldig tålmodige, men jeg syntes det var bra også altså.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup