Den stille flokken av Lars Mæhle

Jeg har lest en god krim av Lars Mæhle. Faktisk var denne boken til tider så voldsom at jeg ble sjokkert over hvor lite jeg visste over behandlingen som romanifolket fikk gjennom 1900-tallet og frem til vår tid på slutten av 80-tallet.

Lars Mæhle har skrevet tre krimbøker med psykologen og kickbokseren Ina Grieg i hovedrollen. Dette er min første bok, men jeg følte ikke at det ødela noe da jeg leste denne tredje i rekken.

En voldsdømt psykiatrisk pasient rømmer, samtidig blir to eldre søstre drept og en 25 år gammel mordsak rulles opp like før den foreldes. Alle disse hendelsene flettes inn i hverandre på en god måte, men Lars Mæhle har også med små historier som begynner på 30-tallet, med Storingets vedtak om tvangssterilisering av romanifolket, og hvor vi følger familien Johansen til Svanviken arbeidskoloni på 60-tallet. Der er behandlingen av romanifolket så dårlig at en kan bli sjokkert over at det har pågått så lenge.

Krim historien er god. Det er tempo og spennende hele tiden og boken falt aldri i intensitet. Jeg ser det er få bloggere som har lest den, men les også Tines omtale, hun var også begeistret. Takk til Samlaget for lese-eksemplar. Bildet har jeg lånt fra siden deres her.

Kommentarer

 1. Flott omtale, kjekt å se at du lot deg begeistre. Takk for linking, håper mange flere vil lese denne herlige boken :) God sommer fra Island!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tine! :)

   Denne boken er virkelig god, og det frister meg å lese de andre to bøkene også. Kos deg videre på Island :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri