Kanskje var ikke bloggen min død allikevel :)

August, en måned der jeg kjente leselysten melde seg igjen. Jeg har slitt en sommer med svimmelhet og var helt sikker på at jeg så dårlig og synet var ikke på sitt beste. På grunn av det sjekket jeg synet men det var nesten helt perfekt. Men når det sakte og sikkert ble kaldere og regnet kom, så ble svimmelheten borte også. Og jeg begynte å lese i Tante Ulrikkes vei. Siden jeg hadde brukt mye tid på Grensen (leste 23 sider men jeg hadde den med i vesken i 3 uker), og Berge (som jeg leste halve boka), så begynte jeg å bli stresset i forbindelse med nomineringen til årets Bobloggerpris. Derfor lastet jeg ned Fabel og lyttet meg gjennom boken.

Og for en bok. Jeg ble veldig begeistret for historien om Jamal og Mo og det var morsomt å høre meg igjennom boka. Oppleserne var kjempeflinke og det var ikke kjedelig et minutt. Jeg syntes også at historiene om Mo og Jamal er svært troverdig. Er veldig glad for at denne kom med som Joker på årets kortliste.
Så har jeg lest Jan Grues bok, som handler om han selv, Jeg lever et liv som ligner deres. Som det står på forlaget sine sider at dette er en bok om det vanlige og det uvanlige livet. Han har en medfødt muskelsykdom, sitter i rullestol, har en veldig god utdannelse, han har jobb og han har kone og barn. Altså alt det vanlige, men også det uvanlige. Og måten Jan Grue skriver om dette er veldig fint, men også trist. Han er en mann med stort pågangsmot, der han reiser verden rundt med rullestolen. Men han må legge en tidsplan hvis han skal rekke alt, for han kan ikke bare skyndte seg, slik som vi som ikke har en muskelsykdom da.
Også har jeg lest Birger Emanuelsens siste bok, Jeg skal beskytte deg. En roman som aller mest handler om Jon, han er lærer og gift med Vilje, som vil beskytte sønnen sin Andreas, selv om det kan gjøre vondt. Han blir veldig opptatt av terrorangrep når det utspiller seg, og han sliter med et voldsomt sinne, som av og til går utover hans lille sønn som går i barnehagen. Slutten på denne boken forvirret meg litt, men hele boken var preget av at noe fælt kunne komme til å skje. I allefall har Birger Emanuelsen igjen skrevet en bok jeg likte svært godt, selv om den var bedre begynnelsen enn på slutten.
Tenkte jeg skulle ha samle omtaler på bloggen i stedet for å omtale en og en, da er det mer overkommelig for meg i starten etter bloggpausen som har vart og vart. Merker at jeg har savnet det å blogge, selv om jeg ikke alltid blogget like jevnt. Det er noe med det miljøet som er veldig bra.

Kommentarer

 1. Hei Gro, så kjekt å ha deg tilbake, og så fin bloggen din har blitt :) Emanuelsen likte jeg veldig godt, men Tante Ulrikke kom jeg meg aldri gjennom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tine, tror jeg kommer til å være litt mer på nå, en hva jeg har vært siste året. Det har vært et tungt lese- og bloggår, men satser nå på at dette tar seg opp :)

   Slett
 2. Jeg ELSKER overskrifter som "men bloggen var kanskje ikke død likevel" og måtte flere bloggere titte frem igjen med noen lignende overskrifter i tiden fremover. Jeg har fått med meg at du likte Tante Ulrikke og det var som musikk i mine ører. Har også lest Emanuelsen og likte boken veldig godt. Grue sin lastet jeg ned på ebokbib men jeg måtte slette hele appen for den er ikke venner med meg så nå har jeg gitt det opp, synd for jeg brukte den en del.

  Enig med Tine, bloggen din var blitt veldig fin og jeg jubler for alle som kommer tilbake igjen i blogglandia.

  Tine: Du aner ikke hva du går glipp av, og lydboken hadde vært helt super til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. TAKK Beathe, jeg har savnet å være her og jeg har sett på blogger, men ikke engasjert meg så mye. Derfor starter jeg litt på nytt nå :) Og neste bokinnlegg skal bli med omtale og jeg skal linke og så skal jeg kommentere som før. Men jeg mistet piffen, og da er det greit å stoppe opp og ta en pause tenker jeg.

   Jeg måtte velge meg en ny layout og farge, i og med at jeg puster liv i denne igjen. Og liker denne godt, det er farger jeg liker da :)

   TUV er helt fantastisk, og Tine burde laste ned Fabel, det er gratis i 4 uker, og derfor rekker en godt å lytte gjennom den boken før prøvetiden går ut. Og lydboka er god! :)

   Vi blogges Beathe, nå er jeg på gang igjen :)

   Slett
 3. Ja! Bra! Kjækt å sjå de'att :) #nordmøreunited

  Og TUV da, musikk i mine ører... *sukk*

  SvarSlett
  Svar
  1. Æn normøring kannj ikkje gji se så lett, væt du Ellikkjen ;-)

   Og TUV, veldig god. Er så glad den kom med som Joker :) (for hvis ikke har jeg ikke kommet til å lse den, og det er sørgelig det).

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup