Med hånden på hjertet av Vigdis Hjorth

Ifjor hadde jeg et prosjekt om å lese så mange Vigdis Hjorth bøker som mulig, og det ble ikke veldig mange, men jeg fikk kjøpt noen som også står ulest i bokhylla, så nå tar jeg opp igjen tråden.

"Med hånden på hjertet" handler om 19 årige Føydis Helle som rømmer til Bergen etter en krangel under en familiemiddag. I Bergen tar hun forberedende og forelsker seg hodestups i Harald Ekre som studerer ved Handelshøyskolen. Målet blir nå å få han forelsket i Frøydis.
Det er med en lett og ledig tone Vigdis Hjorth skriver denne romanen, og det er først og fremst en studentroman. Den kom ut i 1989 men den er på ingen måte utgått på dato, og det er en bok alle som har vært student en gang kan kjenne seg igjen i. 

Vigdis Hjorth skriver lett og ledig om hva unge jenter i et studentmiljø kan kjempe med, og det er fester og flørter i tillegg til at det studeres. Dette er ikke en like god bok som "Arv og Miljø", men det er absolutt en bok som kan leses på en kveld eller to om en kommer over den.

Kommentarer

  1. Med skam å melde så har jeg ikke lest et eneste ord av Hjorth ennå, men jeg har noen bøker liggende og dette er en forfatter jeg er veldig nysgjerrig på så plutselig er jeg i gang. Når handlingen er lagt til Bergen så blir jeg jo litt nysgjerrig på denne kjenner jeg. Koselig bilde du hadde :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Frem til Arv og miljø-boken så hadde jeg lest bare en, men ble så interessert i å lese flere at jeg bestemte meg for at det skal jeg gjøre noe med :) Fikk noen bøker av Elisabeth i samme slengen som gjorde prosjektet lettere. Takk for bilde-kommentar:)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup

Mars oppsummering 2019