onsdag 11. februar 2009

Slumdog Millionaire

I ettermiddag har jeg sett en film som jeg kan anbefale til alle som ikke har sett den, for jeg har en følelse av at mange allerede har sett den, og det er "Slumdog Millionaire" - gutten som hadde svaret på alt.

Den handler om Jamal som er med i den indiske utgaven av "Vil du millionær?", og når filmen begynner har han ett spørsmål igjen, før toppgevinsten og programlederen lurer på hvordan han vet svaret på alt. Og da får vi se hans liv, hvordan han har levd og overlevd i India, som svar på alle spørsmålene.

Vi skjønner fort hva som driver han, og hvorfor han vil være med i dette programmet, men det overskygger ikke det brutale livet som han opplevde som barn i India. Og Jamal får virkelig oppleve at man kan ikke stole på noen.

Blir spennende å se hvor mange Oscar-statuetter denne drar med seg, i og med at det ikke er en typisk Hollywood film, og med skuespillere jeg i hvertfall aldri har hørt om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Pause!

Jeg har lenge slitt med blogg-motivasjon, men nå må jeg ta en pause. Jeg leser bøker, men det er det å logge meg på og skrive en omtale som ...