tirsdag 28. juli 2009

Askeonsdag av Ethan Hawke


På baksiden står det: " Jimmy er en typisk representant for den aggressive og voldsomme soldaten i hæren, men han er nå i ferd med å inngå den mest bindende forpliktelsen i sitt liv. Christy er gravid med barnet deres, og hun er fast bestemt på å dra hjemover med eller uten Jimmy for å se fortiden i øynene og forbedre fremtiden. Vi er med på turen tvers over det amerikanske kontinentet i en gammel Chevvy Nova 69, på en ferd hvor Christy og Jimmy forandrer seg fra å være et lidenskapelig, men kranglete par til en ung familie.

Jeg leste Ethan Hawke's bok "Tarzan kysser jente: baby, baby, baby" for seks år siden, og likte den veldig godt, og gledet meg derfor til å lese denne. Men denne boka var mye dystrere og tristere enn den første. Her var det mye krangling og uenighet. Blant annet da Jimmy og Christy giftet seg, så var det ikke etter enighet dem i mellom, men slik som Jimmy ville ha det.

Christy og Jimmy er "fortellere" hver sin gang, slik at vi får historien fra begge kanter, slik forstår vi hvorfor de tar de valgene de tar. Jimmy er langt mer umoden og unsvarlig enn hva Christy er, og begge nærmer seg tretti. Christy tok et valg om å reise hjem da hun ble gravid, men da ble hun oppsporet av Jimmy som fridde til henne på en buss-stasjon.

Jeg har lest en anmeldelse der det står at dette er en roman for den generasjonen der kjærligheten kommer i veien for det man egentlig ønsker - selv når man ønsker kjærlighet. Kanskje er det kjærligheten i vår tid mer og mer i ferd med å bli et ideal vi i mindre og mindre grad er villige til å forplikte oss til? Og det er faktisk en god beskrivelse av denne romanen.

Men nå over til Camilla Läckberg's krimbøker :-)

5 kommentarer:

 1. Høres jo ut som en søt bok. Men krim høres mer spennende ut ja :-)

  SvarSlett
 2. Boka var grei - men krim er mye bedre :-) Isprinsessen virker kjempebra!

  SvarSlett
 3. SV: Ja, er veldig artig med duker jeg har laget selv, og duker som har gått i arv i familien er også stas :-)

  SvarSlett
 4. Er det han som er skuespiller også? Fra den der....de filmene om de på toget...i Paris og sånt? Eller er jeg på bærtur nå?

  SvarSlett
 5. Hei Groskro!

  Så utrolig mye fint du har lagt ut på bloggen i det siste - de hexagontøflene dine er helt supre :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...