lørdag 11. juli 2009

Predikanten av Camilla LäckbergPå baksiden står det: "I Predikanten venter Patrick og Erica sitt første barn. De gleder seg til å ha sommerferie sammen, men sommeridyllen blir brått brutt. En død kvinne har blitt funnet i en kløft, og på samme sted ligger skjelettene av ytterligere to kvinner som forsvant sporløst i 1979. Johannes Hult, sønn av en kjent frikirkepastor ble mistenkt for de gamle drapene, men døde uten å tilstå. Står politiet overfor en ukjent drapsmann som dreper igjen etter et opphold på mer enn tjue år? Eller dreier det seg om en sinnsyk morder som søker inspirasjon i de gamle drapene?

Kjøpte en "maxi-bok" i Bokklubben i fjor, men to bøker i en av forfatteren Camilla Läckberg. Dette er nok bok to og tre i historien om Patrick og Erica, men jeg føler ikke at det er noen store "hull" i historien selv om jeg begynte på nummer to. Disse bøkene ble anbefalt av ei god venninne, og da måtte jeg bare ta de frem og lese de!! Og Predikanten er spennende.

Boken er bra, men krim er en favorittsjanger hos meg, så da gjør det vel lettere å like boken også:-) Den er veldig lettlest og fengene. Det som kanskje trekker ned litt er det store persongalleriet. Så før jeg var helt inne i historien, så måtte jeg bla tilbake flere ganger, for å finne ut hvem den enkelte var. Dessuten var mange av navnene like, som Johannes Hult, Jacob Hult og Johan Hult.

Jeg synes Camilla Läckberg klarer å holde på spenningen helt til slutt, selv om jeg etterhvert begynte å skjønne hvem morderen var. Det var vanskelig å legge fra seg boken da det hele nærmet seg avsløringen. Så nå skal jeg straks gå i gang med MIN bok nummer to, men den tredje om Patrick og Erica. :-)

7 kommentarer:

 1. Hei.Takk for boktippset.Høres spenende ut.Jeg leser ikke så mye men av og til.Bruker og låne en del lydbøker på bibloteket som jeg hører på når jeg holder på med håndarbeid.Ha en god Sommerhelg vidre.Bodil

  SvarSlett
 2. Camilla Läckberg har jeg ennå ikke lest noe av, men hun er jo nærmest genierklært, så kanskje jeg skulle prøve?

  SvarSlett
 3. Synes du kan gi Camilla Läckberg en sjanse, det er bra!! :-)

  SvarSlett
 4. Ingenting som en skikkelig krim! Kanskje jeg må ta med meg en bok til Danmark i sommer :-)

  SvarSlett
 5. Ragna, jeg er helt enig, skikkelig krim er bare helt suverent!! Jeg har alltid med meg bok på ferien. Det varierer hvor mye jeg får lest, men det er "kjekt å ha".

  SvarSlett
 6. Jeg har lest, eller rettere sagt hørt, den første boka til Läckberg. Sluttet å høre fordi jeg ble litt lei av oppleseren. Men så måtte jeg bare få vite hvordan det gikk, og fortsatte likevel, etter en stund. Står på venteliste til bok nummer to på biblioteket.

  SvarSlett
 7. Lille søster, jeg syntes Predikanten var spennende, men den jeg holder på med nå, Steinhuggeren, er bedre. Virkelig spennende. Og Läckberg klarer å variere så godt mellom historien i nåtid, og den i fortid. Og enda klarer jeg ikke helt å se sammenhengen... Synes hun er flink altså! :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...