lørdag 18. juli 2009

Steinhuggeren av Camilla Läckberg


På baksiden står det: I oppfølgeren til Predikanten har det gått top måneder. Patrick og Erika har blitt foreldre til lille Maja, men Erica er hardt rammet av fødselsdepresjon og søvnmangel. Hun finner trøst i sin nye venninne Charlotte, som nettopp har flyttet til byen. så blir Charlottes syv år gamle datter funnet druknet. Politiet tror først det handler om et ulykkestilfelle, men obduksjonen av den lille jenta viser at hun har ferskvann i lungene. Noen har tatt livet av henne og siden kastet henne på havet. Hvem kan ha villet henne så vondt?

På ei uke i sommervarmen har jeg lest ut denne tjukke boken. Den er veldig spennende og jeg merker at Camilla Läckbergs historier fenger meg. Hun har et stort persongalleri denne gangen også, men det er lettere å følge med i denne boken, siden mange av navnene går igjen fra forrige bok. Da gjelder det spesielt alle de på politistasjonen og familien til Erica Falck.

Boka kretser rundt flere historier. En nabokrangel som har pågått gjennom flere år, Erica Falks fødselsdepresjon og selvsagt oppklaringen av drapet på Chalottes datter Sara. I tillegg er det en parallel historie fra 1920 som vi også følger. Men dette gjør ikke boken forvirrende, selv om det kanskje kan virke slik. Og forfatteren benytter seg av korte kapitler og "cliffhangere" for at leseren skal følge med.

Jeg har nå bestilt boken "Isprinsesse" som er bok 1, og gleder neg til å lese starten på Camilla Läckberg krimhistorier fra Fjällbacka.

2 kommentarer:

  1. Hei.Takk for tipset for boka Ser ut som det er ei god bok.Ha en riktig fin Sommerdag vidre.Bodil

    SvarSlett
  2. En ekte sommerkrim! Ingenting er som en mystisk krimbok når det gjelder å slappe av og nyte livet, enten det er sommer, påske eller når som helst egentlig :-)

    SV: Heldig du med sol begge gangene du har vært i Bergen da. Jeg mistenker at uansett når man drar dit opplever man litt sol, litt regn, litt overskyet, litt vind, kort sagt - litt av alt på en gang...

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...