lørdag 29. august 2009

Inglourious basterds


I kveld har jeg sett en ny god film, "Inglourious Basterds" av Quentin Tarantino! Jeg leser Dagbladets anmeldelse og der står det: Følelsen man sitter igjen med etter å ha sett en virkelig god film kan best beskrives som beruselse. Og slik føles det når lyset slås på og skuespillerlisten ruller oppover.

Filmen er delt opp i fem kapitler, nesten som å se en bok, og det gjør det veldig lett å følge med. Handlingen foregår under andre verdenskrig og det er mye vold og skyting. Noe jeg ikke liker, og innimellom måtte jeg holde igjen øynene. Men det trekker overhodet ikke ned helthetsinntrykket.

Og ikke liker jeg ikke Brad Pitt heller, men i de to siste filmene jeg har sett han i, denne og Babel, er han bare strålende. Og ikke minst han som spiller "Hans Landa", den østerriske Christoph Waltz var utrolig god som jødejegeren Landa. Han var ondskapen selv - og fikk som fortjent til slutt.

Dette ble et rotete innlegg - men det er den beste filmen jeg har sett på lenge - men jeg tror Slumdog Millionaire var hakket bedre allikevel, men det er bare så vidt.

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes bra ut. Nå er det mange filmer jeg har lyst til å se. Coco før Chanel ... Jeg har elsket deg så lenge ... Ponyo ... Jamen godt det snart er høst og kinotid, du! ;-)

    SvarSlett
  2. Hei.Hørtes ut som en riktig god film.Tusen takk for tippset.Håper dere i Oslo har bedre vær enn vi på Frei hær er det bare regn.Min bedre halv del er på jobb i Oslo.Ha en riktig fin Søndag med film eller ikke.Bodil

    SvarSlett
  3. AH, den har jeg utrolig lyst til å se! Rekker det ikke denne uken men neste uke kanskje :-)

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...