mandag 3. august 2009

Isprinsessen av Camilla Läckberg

Jeg har blitt helt hekta på denne krimserien av Camilla Läckberg og hennes historier om politietterforsker Patrick Hedström og hans forfatterkone Erica Falck. Jeg begynte på bok 2 og 3 og leste nå nummer 1, Isprinsessen. Og i denne boken før vi bakgrunnshistorier om hvem de forskjellige er, slik at det er lett å følge med i påfølgende historier.

Isprinsessen begynner med at en pensjonert mann finner en ung kvinne, Alexandra Wijkner, død i badekaret i det huset hun har som fritisbolig i Fjällbacka. Hun ligger i badekaret med dype kutt i hver hovedpulsåre i håndleddene, og det ser ut som om hun har tatt sitt eget liv.

Den andre som ser den døde er forfatteren Erica Falck, som er kommet til sine foreldres hus for å rydde opp, etter at de omkom i en tragisk bilulykke. Og når politiet sender liket til obduksjon så oppdages det at det ikke var et selvmord, men et mord og jakten på en morder er i gang.

Dette er el en typisk krimbok, men den er allikevel veldig spennende. Handlingen og plottet er spennende bygd opp og tar uventete vendinger. Läckberg bruker ofte "cliffhanger's" så en må lese litt til og litt til og til slutt må en finne ut hvordan det går. Og at hovedpersonene Patric Hedström og Erica Falck er sympatisk fremstilt teller også litt :-)

Disse bøkene, Läckbergs krim, anbefaler jeg til alle som er glad i krim.

2 kommentarer:

 1. Jeg synes også de er helt fantastiske! Har lest alle som har kommet ut til nå, og har forhåndsbestilt neste bok (som kommer på svensk i september) fra www.capris.no...

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg har også lest isprinsessen i sommer..., likte den godt jeg også og har store planer om å lese mer av henne i nærmeste fremtid!

  De grønne koppene du hadde fått av mamma'en din er kjempeflotte, ekstra moro når det er en historie bak dem, den høyner affeksjonsverdien.

  Håper du ikke regner bort i Oslo. her på jessheim(hvor jeg jobber) er det megatrist vær; regn,regn,regn...

  Klem

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...