torsdag 27. august 2009

Jeg har elsket deg så lenge


Jeg har elsket deg så lenge - en fransk film, og en fantasktisk film!

Filmen starter med at vi ser ei dame med store, triste øyne som sitter og røyker og tydeligvis venter på noen. Hun blir ganske raskt hentet av sin søster. Damen med øynene er Juliette, som har sittet 15 år i fengsel og akkurat har blitt løslatt, og blir hentet av sin søster Lea.

Juliette blir med Lea til hennes hus hvor hennes mann, to adoptivdøtre og slagrammede svigerfar bor. Lea gjør det hun kan for å hjelpe Juliette inn i samfunnet igjen, med å la henne bo ho seg mens hun søker jobber og må lære seg til å omgås mennesker igjen.

Dette er på mange måter en "treg" film, fordi det dveles ofte ved en scene slik at kinoseerne får sjansen til ta innover seg det som skjer, og ikke bare flakke videre ie et heseblesende tempo som mange amerikanske filmer ofte gjør. Og nettopp det gjør filmen så utrolig bra, i tillegg til gode skuespillerprestasjoner.

Dette er en trist film, og vi får til slutt vite hva som gjorde at Juliette måtte sitte så lenge i filmen, men det kommer som små drypp gjennom samtaler som Juliette har med forskjellige mennesker. Men det er en film som anbefales!!

3 kommentarer:

  1. Hei.Det høres ut som en bra film.Får se om jeg kommer til å se den en gang.Ha en riktig fin helg i Oslo.Hær på Nordmøre regner det i dag.Bodil

    SvarSlett
  2. Hei! Hørtes ut som en fin og annerledes film. Må legge den i huskelista over filmer verdt å se. God helg!

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...