tirsdag 25. august 2009

Tyskerungen av Camilla LäckbergNå er det snart slutt på rekken av Camilla Läckberg bøker altså, sitter og leser bok seks på bussen om dagen. Tyskerungen fikk jeg kjøpt hjemme og lest i ferien. Og på baksiden av boken står det:

Hvorfor har Erica Falcks mor tatt vare på en tysk medalje fra andre verdenskrig? Erica finner medaljen i en gammel kiste på loftet sammen med morens dagbøker og en liten barnegenser med flekker av blod.

Spørsmålet gjør henne urolig, og til slutt oppsøker hun en pensjonert historielærer som har spesialisert seg på nazismen, for å få vite mer. Men mannen svarer unnvikende og oppfører seg underlig. Ikke lenge etter blir han funnet død.

Da Erica til slutt bestemmer seg for å lese dagbøkene, oppdager hun at moren kjente mannen og at de to en gang hadde felles venner. Kan hennes møte med historielæreren ha satt i gang et hendelsesforløp som førte til drap?

I "Tyskerungen" er det Erica Falkcs egne familiehemmeligheter som avsløres, samtidig som politiet på Tanumshede politistasjon må klare seg uten Ericas mann, Patrik Hedström, som har pappapermisjon

Men denne boka syntes ikke jeg var like spennende som Isprinsessen og Ulykkesfuglen. Plottet var tregere i denne boken, enn i de to ovennevnte. Men for all del, denne var også veldig bra, og jeg slukte den på to dager i ferien.

Litt spennende er det å lese om Norge i denne tiden, for "side"historien (som Läckberg ofte bruker) foregår under krigen. Og den måten hun klarer å flette sammen historiene på er utrolig bra, og hun gir svar på alt - til slutt :-) I tillegg er det en videreutviklig av persongalleriet også, og da ikke bare Erika Falck og Patrik Hedström, men også hennes søster og de nadre på politistasjonen. Til og med den surmulede sjefen Bertil er i ferd med å bli litt sympatisk.

Nå er jeg på bok seks, og da må jeg bare smøre meg med tålmodighet, til bok sju blir oversatt til norsk :-)

3 kommentarer:

 1. Hei.Må si att du er virkelig flink til å lese bøker.Takk for boktippset.Ha en riktig fin Tirsdagskveld og kose deg med en god bok.Bodil

  SvarSlett
 2. Dette er en forfatter som er ukjent for meg, men det høres ut som det er verd å lese disse bøkene.
  Takk for info!

  SvarSlett
 3. Jeg har fortsatt ikke kommet meg til å lese noe mer av henne, selv om jeg liker bøkene hennes. Akkurat nå leser jeg "Den glemte hagen" av kate Morton.

  For ikke så lenge isiden leste jeg to bøker av Chelsea Cain. Den første het "ondskapens hjerte" den andre husker jeg ikke. Jeg kan på det aller varmeste anbefale de to bøkene. Det er de beste to jeg har lest på lenge..., det er ikke så mange som kommer opp mot Stieg Larsson, men disse tochet hans nivå :O)

  Ha en strålende kveld!

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...