søndag 27. september 2009

I kampens hete av Christian Berge

Siden jeg er litt mer enn middels sportsinteressert, så har jeg en tendens til å plukke opp bøker som handler om idrettsutøvere, men kanskje litt skjeldnere nå enn før.

Men historien om Christian Berge er jo både trist og lykkelig. Han er en av de beste norske som har vært håndballproff i Tyskland. Og på sitt beste og mest populære oppdager han kuler som "popper" opp i halsen, det viser seg at han har lymfekreft. Han starter umiddelbart med stråling, blir frisk, men får tilbakefall og må begynne med cellegift.

Mens han var syk fikk han også en Testemonial-kamp, noe som er ytterst sjelden i tysk håndball, men oftere i engelsk fotball. Men da etter at en spiller har spilt for samme klubb i mer enn ti år. Denne kampen var for a klubben og tilhengerne ville vise hvor mye de ønsket at Christian Berge skulle bli frisk.

Christian Berge så på kampen mot kreften som en håndballkamp som skulle vinnes, noe han har greidd. Nå er han i Elverum som trener, og de er blant favorittene i serien i år. Jeg likte boka, men kanskje aller mest fordi det gikk bra, tror jeg.

2 kommentarer:

  1. Som gammel håndballspiller, basketspiller og fremdels aktiv volleyballspiller er jeg også langt over gjennomsnittet sportsinteressert, men jeg har aldri lest en bok om en utøver.....måtte tenke meg godt om nå, men nei. Men bra at Christian Berge ble frisk! Og at boka var bra :-)

    SvarSlett
  2. Jeg tror heller aldri jeg har lest en biografi om en idrettsutøver... Jeg er glad i å lese, men ikke så veldig interesert i sport.(mine foreldre er såkalte sportsidioter, så noe får man jo med seg...)

    Akkurat nå holder jeg på med Pansehjerte av Jo Nesbø..., den innfrir til de grader, ihvertefall frem til der jeg har lest... ;O)

    Ønsker deg en strålende uke!

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...