tirsdag 1. desember 2009

Gode filmer :-)

I helgen så jeg to DVD'er, noe jeg egentlig sjelden gjør. Men det var to gode filmer, jeg så. Sex og Singelliv filmen har jeg sett flere ganger, mens Fanny og Alexander så jeg for første gang.

Fanny og Alexander er Ingmar Bergmans stor film fra 1982. Og den var utrolig flott til å være en såpass "gammel" film. Den handler om familien Ekdahl, som styres av enken og hennes tre sønner. Da den ene av sønnene dør, Fanny og Alexanders far, så gifter denne unge enken seg med byens biskop. Han lever i et spartansk hjem, med strenge regler og barna mistrives, og deres mor angrer på giftermålet. Til tross for en del sorg, så er det aller mest lys og glede i denne familien. Det er store fine julefeiringer og familiefester med mye smil og latter. En film som anbefales, kanskje aller mest nå rett før jul, siden den starter med julefeiring :-)

Den andre filmen jeg så, var Sex og Singelliv. Jeg likte serien veldig godt, og jeg ble heller ikke skuffet da jeg så filmen. Det må sies at dette ikke er Oscar-kvalitet og en typisk jentefilm:-) Filmen starter der serien sluttet. Damene satser på familieliv, kjærlighet og karrier, men aller viktigst er vennskapet disse venninne har. De står last og brast om brudgommen uteblir fra brullypet, om ektemannen er utro osv. Og så er det godt å vite at dette er bare film...:-)

3 kommentarer:

  1. For meg er det ikke jul uten å ha sett Fanny og Alexander. En litt trist film, men kjempeflott likevel.

    SvarSlett
  2. Fanny og Alexander har jeg lyst til å se. Jeg skal på teater for å se den i jula og da hadde det vært fint å se filmen også.

    SvarSlett
  3. Hei.Fin film men Sex og singelliv har jeg ikke sett så mye på.Men Aina min datter liker det veldig gått.Ønsker deg en riktig fin Onsdag og førjulstid.Klem fra Bodil..

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...