fredag 22. januar 2010

Elskede Poona av Karin Fossum

Dette er en bok jeg har hatt lyst til å lese helt siden jeg i sommer leste denne artikkelen. Denne boken ble i fjor sommer kåret som Norges beste kriminalroman av Dagbladet. Og min favoritt Nesbø-bok kom på 9ende!!

"Elskede Poona" handler om Poona Bai, som blir gift med Gunder Jomann som reiste fra Elvestad til Mumbai for å finne seg en kone, og oppklaringen på hvem som drepte henne. For da Gunder skulle hente Poona på Gardermoen ble han forhindret og måtte få noen andre til å hente henne. Hun kom aldri frem til Jomanns hus, men ble funnet i nærheten. Drept og med hodet mishandlet til det ugjennkjennelige.

Etterforskerne Skarre og Sejer blir satt på saken, og det er en vanskelig sak, siden det er lite spor og de vet ikke hvem den drepte kvinnen er, siden det ikke er identifikasjonspapirer på henne. Men som i alle kriminalromaner så kommer det en løsning på krimgåten, men på en måte som gjør at en får litt sympati med de mistenkte.

Aller mest synd syntes jeg det var på Gunder Jomann, som var gift i noen uker, men de fleste av disse ukene var han i Norge for å ordne hjemmet til Poona skulle komme, og Poona i India for å avslutte sitt indiske liv. Utenom dette har han en søster som ligger i koma etter en bilulykke.

Dette er en god bok, uten noen superhelt som Michael Blomquist og Harry Hole, men med en etterforsker som får min sympati fordi han virker så hverdagslig.

2 kommentarer:

  1. Takk for omtalen. Høres ut til å være en bra bok dette. Nydelige pulsvanter du viste i forrige innlegg.

    SvarSlett
  2. Hei.Kjempe bra bok.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil..

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...