mandag 11. januar 2010

La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson

Bare tittelen gjorde at jeg hadde lyst til å lese denne boka en god stund, jeg synes den er så fin. Og det er jo litt viktig det også når en skal sette seg ned å lese en bok, eller hva? Men i allefall så lå denne boka under juletreet, da den var en av mine mange bokønsker. Og det er en fin bok, ikke bare tittelen, men også innholdet. At mange bloggere har skrytt av denne boken senket heller ikke forventningene.

Boken handler om vennskapet mellom 30-årige Veronika og 80-årige Astrid. Veronika kommer fra den store verden til en avsidesliggende svensk bygd for å finne seg selv igjen etter en opprivende opplevelse. Astrid har bodd i bygda i hele sitt liv, er en enstøing og blir kalt heksa.

Men disse to blir kjent og venninner, og deler sine historier fortalt på en stille og vakker måte. Jeg har lest at man må ha lommetørkleet klart når man leser denne boken, men så trist og vemodig synes jeg ikke at historiene var, selv om de var rørende.

Jeg har brukt en stund på å lese denne boken, og det var ikke fordi den var kjedelig, men fordi det er en bok som kan leses sakte, synes jeg. I motsetning til Panserhjerte f.eks., som er en bok en nesten bare må sluke for å henge med i handligen, om dere skjønner hva jeg mener.

Uansett, dette er en god bok som jeg anfaler alle å lese :-)

6 kommentarer:

 1. Skjønner akkurat hva du mener, det var en god beskrivelse på at noen bøker leser man sakte, mens andre må nesten skumleses... :O)

  Fikk veldig lyst til å lese denne boken..., men det går litt sakte med lesingen akkurtat nå, kanskje fordi jeg syns boken jeg leser er litt kjedelig, på tross av at det er en spenningsbok... Leser siste boken til jan Gillou, husker ikke tittelen i farta!

  ønsker deg en super uke.

  klem

  SvarSlett
 2. Hei.Hørtes ut som en veldig koselig bok.Får se senere en gang om den blir lest.Ønsker deg en riktig fin Mandagskveld.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 3. Fin anmeldelse av nydelig bok, Groskro! :-)

  SvarSlett
 4. Takk for boktips, alltid moro! : ) Har hørt om boken, men har ikke fått lest den enda. Har du lest Drømmehjerte av Cecilia Samartin? Jeg fikk den til jul, men har ikke fått lest den enda. Den skal være kjempebra! : ) Ha ei flott uke!

  - Hilde

  SvarSlett
 5. Hei, så hyggelig med et nytt bekjentskap her i bloggverdenen. Syns du har en flott blogg og vil gjerne følge deg. Gratulerer med speilreflekskamera! Jeg kjøpte i mai, og har etter det fått helt fotodilla ;-). Så flotte bilder du har tatt langs Akerselva, kjenner mange av stedene igjen. Har bodd 15 år i Oslo, blant annet på Torshov og Kjelsås, så jeg har hatt noen turer langs elva.

  Gleder meg til å titte inn til deg igjen. Med vennlig hilsen Turid

  SvarSlett
 6. Helt enig. Denne boka må være noe av det vakreste jeg har lest.

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...