lørdag 10. april 2010

Djevelens venn av Peter Robinson

Denne boken fikk jeg til jul, og jeg begynte å lese den ganske tidlig i januar, men jeg måtte bare gi opp. To sider på bussen, fire sider på senga, to sider neste morgen, det ble ikke nok for å få sammenheng i boken. Derfor ventet jeg til påskedagene, der jeg med god samvittighet kunne sitte i fred og ro og lese, og da fikk jeg en GOD leseopplevelse :-)

"Djevelens venn" starter med to mord. Det ene mordet er på en kvinne som sitter i en rullestol, drept med strupen skåret over på et øde sted. Hun etterlater seg ingen familie og det er få spor å gå etter for den kvinnelige etterforskeren Annie Cabbot. Så blir en tenåringsjente funnet voldtatt og drept, i et barområde sentralt i den lille byen handlingen foregår. I det tilfellet har den mannlige etterforskeren Alan Banks mange mistenkte og vitner.

Disse to krimgåtene flettes sammen, og det greier forfatteren på en god måte. Boken er lettlest og spennende. Men det som for min del trekker ned, er at det er så mange navn og steder i boken, slik at jeg innimellom glemte hvem som var hvem. Så å forminske persongalleriet, så hadde det blitt mye mer leseverdig.

Men en god krim i påsken, ja det var det :-)

2 kommentarer:

 1. Jeg har allerede kjøpt billetter til Margit Sandemo på Litteraturhuset! :o)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Du er så flink til å skrive bokanmeldelser..., Det er mange bøker jeg har fått lyst til å lese fordi jeg har lest dine anmeldelser.
  Akkurat nå leser jeg ikke på noen bok, men den siste jeg leste (påsken) var "De Dødes Bibliotek" av Glenn Cooper. Den var så spennende at jeg leste den på rekordtid, på tross av at den var tykk som en murstein... ;O)

  Ønsker deg en strålende flott vårdag... :O)

  klem

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...