onsdag 12. mai 2010

The Time Traveler's Wife

Når boka er mye bedre enn filmen!

The Time Traveler's Wife leste jeg på norsk for noen år siden og syntes den var kjempefin. Boka handler om Clare som allerede som seksåring møter den voksne Henry som hun forelsker seg i. Problemet er at Henry er en tidsreisende, så plutselig forsvinner han og kommer tilbake, men da er han kanskje litt yngre eller eldre enn sist hun så han.

Denne historien syntes jeg fungerte veldig bra i boka, da var kapitlene oppdelt slik at det sto dag, dato og hvor gamle Clare og Henry var i hvert kapitel. På den måten er det lettere å følge med i historien, men sånn var det ikke i filmen. Derfor ble den ganske forvirrende, og hadde jeg ikke lest boka, så hadde jeg ikke forstått historien i fra starten. Filmen ble bedre etterhvert, men noen stor filmopplevelse var ikke dette synes jeg.

Noe av grunnen kan være Eric Bana som spilte hovedrollen. Han lignet overhodet ikke på den Henry som jeg hadde sett for meg - og det er jo alltid en skuffelse selvsagt :-) I tillegg så syntes jeg ikke at han var så flink heller, mens Clare, spilt av Rachel McAdams, klarte seg mye bedre.

6 kommentarer:

 1. Hørtes veldig spennende ut.. :) Som revolutonairy roads..

  SvarSlett
 2. Jeg må jo se denne filmen nå som jeg har lest boka. Den gikk aldri på kino, gjorde den vel? Det er jo alltid et dårlig tegn. :o) God helg!

  SvarSlett
 3. Løvinnen: Jeg anbefaler heller boka, den var langt mer spennende :-)

  Knirk: Ja, jeg synes du bør se filmen, særlig siden du har lest boka. Og ja, det er et dårlig tegn at en film kommer rett på DVD, men det gjorde jo "The Hurt Locker" også, og den vant jo flere Oscar statuetter :-)

  SvarSlett
 4. Jeg leste boka, og likte den sånn passelig godt :-), vet ikke helt om jeg fikk så lyst til å se filmen....eller egentlig så vet jeg - har ikke lyst til å se filmen!

  SvarSlett
 5. Nå er jeg spent, for jeg så filmen nettopp her om dagen, og så først etterpå at den var basert på en bok (så klart var den det, liksom), så neste gang jeg er i byen skal jeg se om de har den på biblioteket. Gleder meg. :)

  SvarSlett
 6. Hæ? Kom The hurt locker rett på dvd? Jøss. Det ante jeg ikke. Merkelig. Hm....

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...