onsdag 9. juni 2010

Margit Sandemo - Isfolkets mor

Margit Sandemo ser ikke ut som dette nå, nå er hun 86 år og har helt hvitt hår!! Men du verden så kul hun er!!

I dag var jeg på Litteratur huset og hørte henne bli intervjuet, i tillegg til at to forfattere (Selma Lønning Aarø og Anna Bache-Wiig) fortalte om sine opplevelser med Sagaen om Isfolket. Det var også fornøyelig.

Men ingenting slår Margit Sandemo. Til tross for en vond barndom- og ungdomstid, så har hun et humør og smil som gjorde at jeg satt og lo og smilte flere ganger.

Isfolket var den bokserien som fikk frem leseinterressen hos meg. En lettlest slekts-saga, men overnaturlige vesener, litt historie og mye romantikk, det kunne ikke slå feil da jeg var tidlig i tenårene. Har hele bokserien enda, denne gangen innbundet, men de står i boden. Og der blir de nok stående til jeg flytter :-)

Forøvrig bildet har jeg lånt herfra

5 kommentarer:

 1. Du bør se friluftsteateret Sol av Isfolket i Valdres i sommer..helt fantastisk..med selveste Leif Stinnerbom som regissør!! Snart Per Gynt spelets storesøster...

  SvarSlett
 2. Morsomt å lese flere som har vært der :) Jeg koste meg også veldig på foredraget og gleder meg til biografien hennes kommer.

  SvarSlett
 3. Og jeg har bare lest om dere som var der :-)

  SvarSlett
 4. Jeg skulle jammen meg vært der...!! (Og jeg oppfordrer alle som var der til og skrive - og kanskje poste bilder)

  SvarSlett

Pause!

Jeg har lenge slitt med blogg-motivasjon, men nå må jeg ta en pause. Jeg leser bøker, men det er det å logge meg på og skrive en omtale som ...