lørdag 3. juli 2010

Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna

Nå er det lenge siden jeg har blogget - og jeg har ikke vært på ferie heller!! Men det har vært så bra vær her på Østlandet at det blir lite tid til å sitte inne med håndarbeid, eller å gå på kino. Men en bok har jeg fått lest til slutt da - Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna, min nye favorittforfatter:-)

Denne boken starter med at direktør Rellonen har gått konkurs for fjerde gang og går inn i en låve for å skyte seg, og i låven oppdager han oberst Kempainen som skal til å henge seg. De to utsetter selvmordsplanene etter en lang diskusjon.

Og etter mye sprit og badstu finner de ut at de skal samle selvmordskanditater i hele Finland til et seminar. Resultatet av seminaret er at deltakerne bestemmer seg for å begå et kollektivt selvmord. Og i en luksusbuss reiser et tredvetalls finske selvmordskanditater fra Finland til Nordkapp, og senere ned til Sveits for et egnet sted og begå det kollektive sevmordet.

Som de tre andre bøkene til Arto Paasilinna er dette en bok med et alvorlig tema og humoristisk innfallsvinkel. Jeg leser på
Bokklubbens sine sider at selvmordstallene i Finland sank drastisk etter at denne boken kom ut.

Denne boken er den nest beste av de jeg har lest så langt, enda er det
Den elskelige giftblandersken som er det beste i mine øyne. Men jeg anbefaler så absolutt Kollektivt selvmord - den er fin å lese på fine sommerdager :-)

2 kommentarer:

  1. Å, nå fikk jeg lyst å vite hva som skjer med selvmordskandidatene altså...:p

    SvarSlett
  2. Hei.Tusen takk for tippset for boka.Ha en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil.

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...