onsdag 1. desember 2010

Skumringstimen av Johan Theorin

Bildet har jeg lånt fra Gyldendal sine sider, og dette var en kjempegod og skummel bok. Mulig jeg er lettskremt, men jeg turde i hvertfall ikke å lese videre da det ble mørkt i helgen, og måtte vente til det ble lyst...

Det hele begynner med at den noen-og-åtti år gamle Gerlof Davidsson mottar en hvit barnesandal i posten. Denne sandalen tilhørte Jens Davidsson, Gerlof's lille barnebarn som forvant for over 20 år siden.

Med denne sandalen begynner Gerlof og noen andre godt voksne menn på Öland å tenke tilbake hva som skjedde da Jens forsvant, og hvem som kan stå bak forsvinningen. Julia, barnets mor, kommer til Öland også. Hun lever ellers et liv som sørgende mor som jobber som sykepleier og drukner sorgene sine i piller og rødvin. Men ved å lete etter svaret på hva som skjedde med hennes sønn, så livner hun til og blir delvis sympatisk.

Boken skifter mellom fortid og nåtid, på en veldig god måte. Dette er krim på en "grøssende" måte og jeg ser for meg hvor skummel denne filmen kan bli. Med skumringstime, en liten gutt som går seg vill i mørket, og dyster musikk i bakgrunnen. Da er det godt å lese og ikke se det - for når jeg klapper igjen boken så er bildene borte også :-)

5 kommentarer:

 1. Takk for boktipset, selv om det er den skumle sjanger.

  SvarSlett
 2. Gled deg til de andre Theorin-bøkene også, de er knallbra :)

  SvarSlett
 3. Ja, den er kjempebra!
  Sier som Anita, gled deg til de andre to, spesielt nummer 2 i rekken.

  Ønsker deg en fin førjulstid!

  klem

  SvarSlett
 4. Hei.Vil ønske deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 5. Høres alt for skummel ut for meg!

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...