onsdag 9. februar 2011

Høstoffer av Mons Kallentoft

Høstoffer - tredje bok av Mons Kallentoft i hans serie med Malin Fors som hovedperson.

Denne boken starter med at liket av en advokat blir funnet. Han er slått i hjel, og deretter stukket med 40 knivstikk. Advokaten ble funnet ved sitt slott, som han akkurat hadde hadde kjøpt av en familie som hadde hatt det i sitt eie i flere hundre år.

Malin Fors og hennes kollegaer i Lindköping politiet tar saken, men har lite å gå etter da den drepte hadde få venner og det er lite spor å gå etter. Men etterhvert dukker gamle historier og spor fra fortiden, mens Malin drikker mer og mer.

Og nettopp problemene til Malin tar stor plass i boka, hun har ikke kontroll over drikkingen, hun har splittet opp fra sin eksmann igjen, og har stort sett bare problemer i sitt privat liv. Allikevel er dette den beste boka så langt i denne krimserien, synes jeg.

Plottet er bedre enn i de foregående, og politifolkene blir tydeligere og dermed blir dialogene bedre nå. Det som trekker ned i bøkene til Mons Kallentoft er at han så mange avsnitt der de døde "snakker". Det er litt malplassert synes jeg, men det er et grep som Mons Kallentoft tydeligvis kommer til å bruke i bok 4 også.

Boka: Julegave

1 kommentar:

  1. Enig med deg: Det er dn beste boka så langt, og de "snakkende døde" ER malplassert!

    SvarSlett

Biografi lesesirkel XXVI

Lyn. En roman om Nikola Tesla Jeg har hatt tidenes bloggpause, over en måned faktisk, men jeg har lest noen bøker som jeg kommer til å...