onsdag 9. februar 2011

Høstoffer av Mons Kallentoft

Høstoffer - tredje bok av Mons Kallentoft i hans serie med Malin Fors som hovedperson.

Denne boken starter med at liket av en advokat blir funnet. Han er slått i hjel, og deretter stukket med 40 knivstikk. Advokaten ble funnet ved sitt slott, som han akkurat hadde hadde kjøpt av en familie som hadde hatt det i sitt eie i flere hundre år.

Malin Fors og hennes kollegaer i Lindköping politiet tar saken, men har lite å gå etter da den drepte hadde få venner og det er lite spor å gå etter. Men etterhvert dukker gamle historier og spor fra fortiden, mens Malin drikker mer og mer.

Og nettopp problemene til Malin tar stor plass i boka, hun har ikke kontroll over drikkingen, hun har splittet opp fra sin eksmann igjen, og har stort sett bare problemer i sitt privat liv. Allikevel er dette den beste boka så langt i denne krimserien, synes jeg.

Plottet er bedre enn i de foregående, og politifolkene blir tydeligere og dermed blir dialogene bedre nå. Det som trekker ned i bøkene til Mons Kallentoft er at han så mange avsnitt der de døde "snakker". Det er litt malplassert synes jeg, men det er et grep som Mons Kallentoft tydeligvis kommer til å bruke i bok 4 også.

Boka: Julegave

1 kommentar:

  1. Enig med deg: Det er dn beste boka så langt, og de "snakkende døde" ER malplassert!

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...