søndag 13. mars 2011

Annas bok av Michael Ondaatje

"Annas bok" av Michael Ondaatje kjøpte jeg også på Mamuttsalg. Og det var to grunner til at jeg kjøpte den, en grunn er at dette er forfatteren av "Den engelske pasienten". Jeg har ikke lest den boken, men sett filmen, og den er veldig fin. Og den andre grunnen var at på baksiden sto det sakset fra "The New York review of books": "Henrivende... Så uforglemmelig at det er vanskelig ikke å begynne på nytt når siste side er lest".

Dette er for meg gode grunner til å kjøpe boken,men for en skuffelse for dette var delvis ganske kjedelig.

Boken er oppdelt i to deler vil jeg si. 2/3 handler om Anna, Claire og Coop som vokste opp i Nord-Carolia. Anna bor sammen med sin far, moren døde i barsel. Claire er ei adoptert jente, like gammel som Anna, og som bor sammen med Anna og hennes far. Coop er en gårdsgutt som ogs bor sammen med disse, da han mistet foreldrene i en forferdelig ulykke. Anna og Coop innleder et forhold, som faren slår sterkt nedpå, og det splitter familien.

Vi møter alle tre, Anna, Claire og Coop som voksne, der de er blitt litteraturforsker, advokat og pokerspiller. Og historien om disse tre er ikke kjedelig, men istedetfor å fortelle videre om dem, så kommer siste tredjedelen til å handle om en forfatter som Anna forsker på i Frankrike.Om hans liv og hvordan han ble forfatter, noe som jeg syntes ble litt søkt i forhold til den første delen av boken.

Og når det står på baksiden av boken at historiene blir samlet til slutt, så trodde jeg at det skulle komme tydelig frem på et vis, istedet føler jeg at disse to historiene svever løst.

Rose-Marie
har en god omtale på denne boken her.

Boka: Kjøpt på Mamutt-salg.

3 kommentarer:

  1. Det sant, det har jeg ikke tenkt på, men coveret er veldig fint. Og passer veldig godt til historien om Anna, Claire og Coop.

    SvarSlett
  2. Jeg likte den godt, men samtidig skjønner jeg innvendingene dine.

    Anbefaler gjerne Den engelske pasienten.

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...