onsdag 18. mai 2011

Hett blod av Irène Némirovsky

Jeg fikk plutselig beskjed om at jeg kunne få en bok gratis hos Bokkubben, jeg måtte bare betale porto, så da måtte jeg bare slå til. Og i det siste har jeg lest mange bloggere som har lest bøker av Irène Némirovsky, så da jeg så den lille boken "Hett blod" være blant de bøkene jeg kunne kjøpe, så ble det et lett valg.

Boken er bare på litt under 130 sider, og har en fortellertemme, onkel Silvio. Og som det står på Arneberg forlag sine nettsider, dette er en fortelling om moral og umoral, og om et mord og om kjærlighet og svik.

Dette er en liten perle av en bok, som går fort å lese, men handlingen som på en måte kan virke "enkel", er flersidig og dyp. Og det som jeg synes er mest imponerende er at dette er skrevet for 70-80 år siden, siden forfatterinnen ble tatt til fange under 2.verdenskrig og sendt til Auschwitz og døde etter kort tid i fangenskap.

Det var etter at jeg leste Ellikens bokhylle at jeg virkelig fikk lyst til å lese noe av henne. Men også Karin sin omtale høsten 2009 gjorde meg nysgjerrig på boka.

Boka: fått/kjøpt gjennom Boklubben.

3 kommentarer:

 1. Så flott at du har blitt oppmerksom på Irene Nemirovsky og hennes forfatterskap! Hun er en av mine yndlingsforfattere, og jeg kan virkelig ikke få fullrost henne nok! Jeg har omtalt samtlige bøker av henne som er oversatt til norsk på bloggen min - i tillegg til et par engelske som enda ikke er oversatt til norsk. Jeg elsker bøkene hennes!!!! I tillegg elsker jeg at flere finner frem til hennes bøker! ;-)

  SvarSlett
 2. Det var bare så vidt jeg turte å lese omtalen din i frykt for at du ikke skulle like den - Ubegrunnet frykt, med andre ord, og det gjør meg glaaaaaaaaaaaaaad :)

  SvarSlett
 3. Hei Rose-Marie, jeg husket ikke at du hadde omtale av Irene Nemirovsky, beklager det. Men jeg kommer helt sikkert til å lete etter bøkene hennes på biblioteket senere i år - må lese flere av de :-)

  Elikken, jeg likte boka kjempegodt - og hyggelig at det kan gjøre deg glad :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...