fredag 24. juni 2011

En svunnen tid av Kate Morton

"En svunnen tid" av Kate Morton er absolutt en page-turner, men ikke i like stor grad som "Den glemte hagen". Jeg hadde litt problemer med boken i starten og den var litt langdryg. Men dess lengre jeg kom, dess bedre ble både karakterene og historien(e).

Også i denne boken er det to parallele historier. Den ene i 1992 og starter på kjøkkenet hos Meredith Burchill og hennes datter Edie. Moren mottar et brev som er over femti år gammelt og morens reaskjon vekker straks Edies interesse for å finne ut hva som sto i brevet.

Den andre historien foregår hos de tre ugifte søstrene Blythe på slottet Midlerhurst utenfor London, i de tidlige krisgårene av 2.verdenskrig. Disse tre døtrene lever enda på pengene etter sin far, den kjente forfatteren Raymond Blythe som skrev den kjente barneboken om Muddermannen.

I starten syntes jeg at historiene om de tre søstrene var veldig kjedelig, det var veldig tregt. Men etterhvert ble det spennende å lese om disse tre og deres skjebner og hvorfor de forble ugifte på slottet i all sin dag.

Historien om Edie og hennes forhold til sine foreldre og hennes søken etter svaret på brev-gåten var bra fra starten av.

Les også Knirk og Fjordlandet sine gode og fyldige omtaler av boka. Nå skal jeg ta frem til "Tilbake til Riverton", som har stått i bokhylla mi i nesten to år :-)

8 kommentarer:

 1. Du er av de bloggerne som er flink til å lenke til andre bloggere - det er fint. Forsøker å huske det jeg også. Det er litt skikk og bruk blant bloggere egentlig.
  Og boka likte jeg godt. Det vet du jo. ;o) God helg!

  SvarSlett
 2. Takk Knirk, det var hyggelig at du skrev det.

  De som skriver anmeldelser, og spesielt så gode som dine er fortjener å bli linket, syns jeg. Og det er jo du som har fått meg til å lese Kate Morton - så takk igjen :-)

  God helg til deg også :-)

  SvarSlett
 3. Held på med denne nå (er på side 218 i den engelske utgaven) og er enig i at den var treg i begynnelsen. Nå begynner den å ta seg opp, og gleder meg til resten:-)

  SvarSlett
 4. Hei Elida,

  da kan du bare glede deg. Har du kommet over starten, så blir det bare en fryd og glede å lese resten. Egentlig var ikke starten så treg, men i forhold til "Den glemte hagen" så var den det. Muligens var det foventningene som var litt vel høye :-)

  SvarSlett
 5. Alltid spennende å lese dine anmeldelser:)

  SvarSlett
 6. Takk Ulla-Bella, det går jo mest i om jeg syntes boka er god eller ikke. Ikke så mye om språket er godt eller dårlig osv... :-)

  SvarSlett
 7. Så fint å lese at "Den glemte hagen" er enda bedre, jeg likte nemlig denne boken veldig godt og jeg har den andre stående i bokhyllen :)

  SvarSlett
 8. Hei, ser at du liker Kate Morten... Jeg heter Wenche og jobber i Silke Forlag. Vi kommer med en spennende bok til høsten i samme sjanger og tenkte kanskje du ville lese denne ... Ta kontakt med meg på mail: wenche.haugland@silkeforlag.no - hvis du har lyst!

  SvarSlett

Bokhylle utfordring #1 2018

Hedda drar i gang en lesesirkel basert på bøker i bokhylla i år også. Jeg kommer til å delta om jeg har bøker som passer inni sjangeren, ...