onsdag 27. juli 2011

Hodejegerne av Jo Nesbø

Da jeg skulle på fjelltur så måtte jeg ha med meg en lettlest pocketbok. Valget falt på "Hodejegerne" av Jo Nesbø siden, filmen har premiere i slutten av august.

Jeg har lest boken før, og denne handler ikke om Harry Hole, men historien er morsom og god. Hovedpersonen er Roger Brown, han er en hodejeger og i følge han selv underbetalt. For siden han har en kone som er dyr i drift og som i tillegg har et dyrt galleri, og et altfor stort hus med altfor stort lån, så må han stjele for å finansiere alt.

Han stjeler kunst. Finner ut hvor sjelden og dyr kunst er og stjeler de med å erstatte den ekte kunsten med en kopiert versjon.

Når Roger Brown treffer på en god kandidat til en toppjobb, Clas Greve, som også har kunst i hundremillionersklassen, da ser Roger sitt snitt i å gjøre sitt siste kupp. Og når jakten på kunst, Roger og Clas er i gang, da handlingen på sitt beste.

Og ett lite apropos: Underveis i handlingen så gjemmer Roger Brown seg i utedoen. Og på fjellturen så gikk jeg bare på utedoer, siden det var det eneste som fantes. Jeg må si jeg sjekket utedoen litt mer nøye i år enn i fjor... Men boken anbefales!!

Boka: kjøpt av meg selv.

4 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg hørte denne som lydbok for noen år siden og jeg likte den superdupergodt! Gleder meg til filmen :-)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til filmen jeg også. Boken er veldig god! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har lest og likt alle Harry Hole-bøkene, og "Karusellmusikk" også. Neste gang jeg skal på biblioteket, tenker jeg å låne Hodejegerne. Mannen min har den på lydbok, men jeg er ikke så glad i bok på øret...

  SvarSlett
 4. Bok på øret har jeg aldri testet ut, jeg tror ikke jeg klarer å konsentrere meg da, tror det er lettere å bla i en bok, i hvertfall for meg :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...