lørdag 27. august 2011

Hodejegerne

Filmen "Hodejegerne" anbefales herved!! Filmatiseringen av boken med samme navn av Jo Nesbø, har blitt en god film. Filmen handler om hodejegeren Roger Brown som må stjele dyr kunst for å betale regningene til sin altfor dyre livsførsel. Og da hodejegeren mener han har møtt den rette mannen for en lederjobb, begynner jakten for Roger Brown.
Aksel Hennie er perfekt og strålende i rollen som Roger Brown på 1.68, og ukjente Synnøve Macody Lund var bra i sin rolle som hans høye og dyre kone Diana.
Danske Nikolaj Coster-Waldau er veldig kjekk i rollen som Clas Greve, som er den perfekte kandidaten som ny direktør i Pathfinder.
Skal jeg trekke frem noe, så er det at fimen ikke er tekstet, for det var ikke lett å forstå hva som ble sagt i alle situasjonene filmen. Alle bildene har jeg lånt fra Filmweb.

6 kommentarer:

 1. Flott anbefaling. Jeg har planer om å be med mannen i huset ut for å se på Hodejegerne :) Jeg må innrømme at jeg ikke har lest boken.

  SvarSlett
 2. Jeg synes norsk film begynner å bli veldig bra :)

  SvarSlett
 3. Ja, vi er helt enige i det meste, bortsett fra det at Nikolaj er kjekk :) Ikke helt min smak. (Jeg frydet meg over den kjekke mannen i Conan-filmen, for der var det ikke mye annet å fryde seg over, hehe)

  SvarSlett
 4. Mari: takk:-) Og filmen kan trygt sees uten å ha lest boka.

  Bokelskerinnen: helt enig! :-)

  Beatelill: What?? Syntes du virkelig ikke at han var kjekk?? Jaja, smaken er jo forskjellig - heldigvis :-)

  SvarSlett
 5. Ja, jeg skulle gjerne hatt teksting på norske filmer ! Iblant har dagens skuespillere så dårlig diksjon at det er umulig å oppfatte hva de sier. I gamle dage var diksjonen til norske filmskuespillere knivskarp, men ikke særlig naturlig; de hørtes ut som de kom direkte fra Nasjonalteatret hele gjengen. Men nå snakker de så naturlig, sleivete og slurvete at det er en gru. Så det blir gjerne til at norske spillefilmer ser jeg på DVD i egen stue. Da kan jeg legge til teksting.

  SvarSlett
 6. Geir Isaxen: jeg er helt enig i at det er mye sleivete og slurvete språk i norske filmer. Men jeg synes allikevel at film er bedre på kino, så det skremmer meg ikke bort fra kinosalen av den grunn :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...