torsdag 5. januar 2012

Årskavalkade

Ser at boktema'et hos Anettesbokboble er "årskavalkade", så henger jeg meg på for første gang. Årets beste bok: "Den glemte hagen". En bok med tre "tidssoner", for å nøste opp hva som egentlig skjedde med Nell som fra England til Australia som et lite barn og døde som 100 åring. Dette var en skikkelig slukebok, og desidert den beste av Kate Mortons bøker. I tillegg var det stas å hilse på forfatterinnen, da hun var i Oslo for å signere bøker.
Årets dårligste bok: "Kjære, jeg må fortelle deg..." Dette var kjedelig og dårlig språk og jeg har nesten glemt hva den handlet om.
Årets skuffelse: "Hundreåringen som klatret gjennom vinduet og forsvant" er en bok som mange hadde ledd mye av og syntes var kjempemorsom. Jeg gledet meg veldig til å lese den, men ble skuffet og kjedet meg.
Årets overraskelse: "Sirile gentlemen søkes". Jeg ble veldig overrasket over denne, for jeg trodde dette ville bli ganske forutsigbart. Og jo, det er en forutsigbart, men på en fornøyelig måte. Historien om Alma og Margit som måtte flytte på et omsorgshjem og søkte etter menn i en alder på pluss/minus 80 år er rett og slett en glad-bok.

10 kommentarer:

 1. Flott kavalkade:-) Kate mortons bok har jeg liggende i ventehyllen min sammen med Kjære jeg må fortelle deg.... trenger vel kanskje ikke ha de store forventningene til ene der... Ellers likte jeg godt sirlie gentemen søkes veldig godt:-)

  SvarSlett
 2. Heisann og velkommen til boktemaet! Så gøy at så mange har lyst til å være med :)Er helt enig med deg både når det gjelder "Kjære jeg må fortelle deg" og "Hundreåringen...". Store skuffelser begge to :( Håper vi sees neste uke :)

  SvarSlett
 3. Og jeg er så heldig å arve Sirile gentlemen! Fornøyelig lesing...
  :-) Berit

  SvarSlett
 4. Din største skuffels har jeg utpekt til årets morsomste! Forskjellen var kankje at jeg hørte den som lydbok- fantastisk godt lest av Trond Brænne!

  SvarSlett
 5. Jeg tror at Hundreåringen er en bok som må matche humoren til leseren. Derfor er det som regel en bok du enten liker eller hater :)

  SvarSlett
 6. Den glemte hagen er veldig fin bok. En av mine favoritter:)

  SvarSlett
 7. Den Morton-boka har jeg liggende og skal prøve meg på den etterhvert. "The distant hours" ble dessverre årets skuffelse for meg...

  SvarSlett
 8. Blir spennende å se hva Morton kommer opp med neste gang. Har enda til gode å lese The Distant Hours, men det bør ikke bli så lenge til jeg gir meg i kast med den.

  SvarSlett
 9. Jeg har lenge gått rundt og trodd jeg har "Den glemte hage" i bokhyllen her, men det er visst "Tilbake til Riverton". Uansett så gleder jeg meg stort til mer Morton. "Hundreåringen" ser det ut til å være veldig varierte meninger om, det gjør meg selvsagt nysgjerrig.

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...