Mot nordavinden av Daniel Glattauer

"Mot nordavinden" av Daniel Glattauer har jeg hatt lyst til å lese siden jeg leste denne omtalen hos Mettemor. Jeg bare tenkte at dette er en bok jeg ville like. Da den kom på Mammutsalg, så kjøpte jeg den, og jeg sier det til dere andre også: Løp og kjøp! Boken er kjempebra :-)

Den er lagt opp som en e-post korrespondanse mellom Emmi Rothner og Leo Leike. Det hele starter når Emmi sender en mail til et blad hun skal si opp abbonementet til sin mor på, men kommer til Leo på grunn av en stavefeil i adressen. Og etter en stund mottar hun et ironisk svar, som fører til en heftigere og heftigere dialog.

I utgangspuktet skulle de ikke møtes, men kommunikasjonen mellom dem blir såpass intens at de avtaler et treff. Men begge er redd for den kjemien som de har pr.e-post skal forsvinne når de møtes i virkeligheten.

Solgunn
kaller dette flørting i cyberspace og sier at det er noe gjenkjennende i Daniel Glattauers bok, som vil treffe mange, og det er jeg enig i. Og det at det er lagt opp som en e-post dialog gjør at dialogen mellom Emmi og Leo utvikler seg fort. Det er raske og korte svar, som vi selv kjenner til.

Andre som har skrevet om boken er Lesehesten fra Sørlandet, Kasiopeiias. Bildet har jeg lånt fra Font Forlag.

Boken: kjøpt på salg.

Kommentarer

 1. Så trist at du har skadet hånden din - god bedring - og kos deg med lesingen. Jogge kan visst være skummelt:)

  SvarSlett
 2. Var spent på hva du syntes om denne boka. :-) Det ble så intenst og dramatisk etter hvert ... Puh!

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, denne likte jeg kjempegodt, og jeg har funnet ut at det er en oppfølger til denne. Tror jeg skal tusle på en Bokhandel og se om jeg finner den, jeg ble veldig begeistret for denne historien.

   Og ja, den ble veldig intens og dramatisk!! :-)

   Slett
 3. Jeg husker at jeg tenkte at jeg kanskje hadde vært litt for streng med terninkastet på denne :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tenkte jeg også, bare terningkast 4?? Etterpå tenkte jeg at det kunne jo være en sterk 4... For omtalen din ganske så positiv :-D

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen