Nattmannen av Jørn Lier Horst

Dette er den tredje boken jeg leser av Jørn Lier Horst og jeg liker serien hans om Willam Wisting i Larvik. Han er ikke så spennende etterforsker som Harry Hole f.eks, men er beskrevet som en stødig politimann fra Larvik.

"Nattmannen" begynner med at et kvinnehode på en stake blir funnet på torget i Larvik, en tidlig november-morgen. Senere blir også en mann funnet skutt da en mann finner han i sitt fiskegarn.

Men ingen av disse to blir savnet og det er vanskelig for Wisting & Co å identifisere dem, og forstå motivet bak drapene. Tidligere på høsten er en blå koffert full av narkotika blitt funnet på togstasjonen. Dette funnet og drapene har en sammenheng, og politikorpset i Larvik må trå varsomt frem for å finne bakmennene, og for å forstå hvorfor de to som er funnet død, måtte bøte med livet. Hva galt har de gjort?

Dette er en spennende bok, og uten de store overraskelsene underveis, og det gjør ingenting. For språket er så lettlest og fint, og karakterene sympatiske, på den måten får jeg hele tiden lyst til å lese videre.

Bildet har jeg lånt herfra. Andre som har blogget om boken er Anita, Kasiopeiias, Pervoluto.

Boken: Julegave.

Kommentarer

  1. Det var en grotesk start, fikk lyst å lese boken:)

    God helg!:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var en grotesk start, men så ble det bare spennende :-)

      God helg til deg også!

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri