lørdag 29. september 2012

Sensommerdager av Joyce Maynard

Denne boken fikk jeg av Silke Forlag på tidlig-høsten og la den fra meg, selv om jeg så på omslaget at boken skulle filmatiseres med min favoritt skuespiller Kate Winslet. Den virket ikke forlokkende å begynne på inntil jeg leste Solgunns flotte omtale, da hentet jeg denne frem. Og Solgunn: jeg ble ikke skuffet, selv om jeg kanskje ikke ble like begeistret som deg.

Hovedpersonen er Henry, han er 13 denne helgen, da han og moren tar med seg en skadet mann hjem fra et kjøpesenter, en mann som senere viser seg å være en morder. Morderen heter Frank og rømte fra et sykehus hvor han ble operert for blindtarmbetennelse.

Henry og moren Adele har ikke mye sosial omgang med andre, og dette ble et bekjentskap som etter hvert utviklet seg til forelskelse for Frank og Adele. Henry knyttet seg også til Frank, siden han hadde bodd fra faren over en lang tid. Men Henry ser på Frank som en trussel, ikke på grunn av at han har sittet inne for mord, men fordi han kommer godt overens med moren. Den unge gutten som er i ferd med å bli ungdom, føler seg oversett, han har ingen venner og føler seg ensom når moren blir fullstendig oppslukt av Frank. Og den forelskelsen som oppstår mellom Adele og Frank er nydelig beskrevet, så jeg gleder meg til filmen.

Hovedhandlingen pågår kun i seks dager, og de siste to korte kapitlene ser den voksne Henry tilbake på denne langhelgen og hva den gjorde med han.

Dette høres kanskje klissete ut, men det er det ikke. Selv om handlingen ikke tar de mest originale vendinger underveis, så er dette en bok som er vanskelig å legge fra seg. Jeg har holdt på en stund, men når jeg endelig satte meg ned med den, så var det vanskelig å legge den fra seg.

For meg er det slik med filmer som med bøker, noen ganger liker jeg bare å bli underholdt, uten at det har noen dypere mening, og jeg synes det er godt med slike bøker!! Anbefales til alle som vil la seg underholde noen timer, boken er på bare 283 sider og det er en del luft :-)

Bildet er lånt fra forlaget. Les også Randis fine omtale.

Boken: leseeksemplar

18 kommentarer:

 1. Nå ble jeg glad kjente jeg. For at du likte den og hadde en fin leseopplevelse :-) Kjenner litt på ansvaret her siden jeg har vært så begeistret. Er helt enig med deg i at forelsken mellom Adele og Frank er nydelig beskrevet. Jeg tror jeg skrev noe sånt som at jeg kjente spenningen helt gjennom boka - og det gjorde jeg virkelig! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjente nok ikke spenningen helt gjennom boken, klarte ikke å bli så revet med i boken, men det er veldig bra!! Jeg håper den får mange lesere :-) God helg til deg også :-)

   Slett
 2. Av og til trenger boken å ligge en stund før en begynner å lese, jeg har flere slike. Noen ganger har jeg plukket en av dem opp, lest bakpå, men lagt den ned igjen til fordel for en annen. De kommer til å bli lest før eller siden :)

  Sensommerdager høres ut som en fin historie, jeg skal sannelig få med meg filmen når den kommer. Takk for lese (og film-) tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Melusine, jeg kan være en slow leser noen ganger. Kan begynne og lese veldig sakte, helt til historien bare biter seg fast, noe den gjorde denne gangen, og da måtte jeg lese fra meg :-)

   Og filmen, ja den skal jeg også se :-)

   Slett
 3. Jeg har også fått denne fra Silke, og skal lese den etter anbefaling fra Solgunn. Det er sjelden jeg leser ren underholdningslitteratur, men det må til innimellom. "Vanskelig å legge fra seg" høres bra ut. "En del luft"? Hehe, Gro, det var godt sagt, jeg tror jeg skjønner hva du mener;-) Gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ren underholdning er bra innimellom Line, og en må bare ta det for det det er :-) Og "en del luft"..., kanskje litt dårlig forklart, men det er en del blanke sider, noe som gjør at det går fort å lese boken :-)

   Gleder meg til å lese omtalen din :-)

   Slett
 4. Jeg er i gang, også på anbefaling av Solgunn, men for å fjerne litt press kan jeg si at, kanskje ville jeg lest den likevel, den er så pen og gul. Jeg liker at det høres ut som det er en bok 'man' liker mot sin vilje. En ser at det er klissete, som du sier, men må lese ferdig likevel. Good!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingalill, boken er veldig gul og pen :-) Men jeg gleder meg til å lese omtalen din, regner med den blir "fargerik" :-)

   Slett
 5. Skal, skal ikke...? Jeg tror egentlig ikke dette er en bok for meg, samtidig klarer jeg ikke fri meg fra at det må være noe ved den. Kate Winslet har takket ja til å være med på filmatiseringen, (ja jeg er sikkert litt teit sånn) og dette får meg på en måte til å kvalitetsstemple denne boka.

  Måten du beskriver den på gjør også at jeg blir litt nysgjerrig. At det virkelig kan være et spennende og interessant trekant-drama der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Karete, les den!! Er spent på hva du synes. Og ja, jeg er enig med deg når Kate Winslet har takket ja til hovedrollen, så kunne liksom ikke historien være dårlig..., blir du fristet til å lese den nå?? :-)

   Slett
  2. Skal hvert fall gi den hundre sider...så får vi se ;-)

   Slett
  3. Bra!! Og da må du skrive, enten som svar her eller med en bloggpost, hva du synes om boken :-)

   Slett
 6. Denne har jeg også liggende, og synes historien virker interessant. Skal lese den en dag. :) Artemisia

  SvarSlett
  Svar
  1. Da gleder jeg meg til å lese om hva du synes Artemisia, jeg leste ene og alene på grunn av Solgunn's omtale :-)

   Slett
 7. Aldri hørt om denne boken, høres ut som en interessant bok:) Kanskje jeg skal lese den en gang, takk for lesetips:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Elin boken fortjener å få lesere :-)

   Slett
 8. Kjempegod omtale, Gro!Jeg leste også omtalen til Solgun og må innrømme at jeg ble litt fristet ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silje, jeg gjør så godt jeg kan vet du :-) Skulle du ha lyst til å lese boken så si i fra, du kan få låne den av meg!

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...