Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen

Denne boken fikk jeg av Silke Forlag i høst, og den var veldig fristende å begynne med, med en gang jeg fikk den. Allikevel var det først da jeg leste Solgunns super-positive omtale av den. Og i tillegg er jeg veldig glad i jul og da måtte denne boken bare falle i smak, men så gjorde den ikke det...

Boken starter i slutten av november da Magnhild, bokens hovedperson, mottar et skrytete julebrev fra sin vellykkede søster. Søsteren i fra at hun kommer for å feire julen i Finnmark med sin familie, og Magnhild må søke krisehjelp blant sine venninner. De bestemmer seg for å lage ærlige julebrev og publisere de i lokalavisen. Etterhvert tar disse julebrevene helt av, og damene blir blant annet hentet ned til Oslo for å bli intervjuet på "God morgen Norge" blant annet.

Handlingen foregår fra julebrevet fra søsteren når Magnhild 27.november og til 3.dje juledag og damene rydder opp etter andredagsfesten. Så det er mye som skjer i løpet av en hektisk julemåned for disse damene.

Og foregår i ett heseblesende og hurtig tempo med nordnorsk humor. Og jeg tror det er det som ble feil for meg. Det skulle liksom bli så veldig artig men det fenget ikke meg. Lena har en fin bokomtale av boken der hun skriver at "less is more", jeg er veldig enig. 

Men jeg må nevne at det var en flyplass episode der som var morsom og som jeg lo av, men totalt sett ble dette en middels leseopplevelse. 

Andre bloggere som har lest boken er: Beathe, Bente, Rita og Leserommet.

Bildet har jeg lånt fra Silke Forlag.

Boken: leseeksemplar fra forlaget.

Kommentarer

 1. Synd at boken ikke falt helt i smak hos deg, jeg hadde vel en litt annen opplevelse av denne enn det du hadde. Jeg syntes det var mye å kjenne seg igjen i og liker slike lettleste bøker innimellom. Jeg koste meg med boken, men bevares, vi kan ikke alltid like det samme, sånn er det bare og det hadde blitt kjedelig også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig Beathe, det må og skal være lov å være uenig om bøker :-) Hvis ikke hadde bokblogging blitt ensformig og forutsigbart.

   Jeg trodde denne boken skulle falle i smak hos meg, siden jeg liker serier som Frustrerte Fruer blant annet. Men det gjorde den altså ikke.

   Slett
 2. Har vært litt nysgjerrig på denne, men fikk egentlig bekreftet her nå at jeg skal hoppe over den. Nok bøker der ute som skal leses.... :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig Lise, nok av bøker som kan leses, og denne kan du hoppe over, men det kan jo hende at du synes den er morsom da... :-)

   Slett
 3. Denne boken har jeg hørt både negativt og positivt om og sitter igjen med et inntrykk om at det er grei underholdning - blir spennende å se hva jeg selv synes når jeg en gang får lest den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg følge med på omtalen din, spennende å lese omtaler av bøker som folk har forskjellige oppfatninger av :-)

   Slett
 4. Flyplassepisoden er jo ganske artig, men det er jo så mange flere episoder som er mye artigere! Jeg måtte le litt nå mens jeg leste anmeldelsen din også, for det er jo litt komisk at du er helt sikker på at du kommer til å like boka, og så blir den bare for mye! Hihi. Tror du den passer på et eldresenter forresten? Eller er det for ungdommelig? Noen andre som har en formening om det?

  SvarSlett
  Svar
  1. På et eldresenter kan den gjøre seg, men jeg tror dette er mer i vår målgruppe, damer fra 40 og oppover. Så kommer det bare an på om humoren passer tenker jeg :-)

   Slett
 5. Jeg likte boken som en lett underholdning. i motsetning til deg, så synes jeg at forfatteren kanskje kunne dratt ting litt lenger jeg da ;) Men jeg lo godt opptil flere ganger :D Jeg er bare halvveis ferdig med et innlegg om boken, men dukker nok opp om noen dager tenker jeg (noe jeg faktisk påstå for nøyaktig en uke siden, hmmm...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg følge med på omtalen din Anja :-)

   Slett
 6. Fin omtale, Gro. Jeg hadde allerede bestemt meg for at dette ikke var boken for meg, men det var kun basert på omslaget... (litt overfladiskhet må være lov en gang i blant). Når du sier at innholdet heller ikke er noe særlig, så kan jeg puste lettet ut - jeg har tatt et riktig valg ;-) Hi hi.

  SvarSlett
  Svar
  1. helt lov å være overfladisk Silje, og det er ikke noe som preger deg :-) Du har tatt et riktig valg, så pust rolig :-)

   Slett
 7. Innom med en real high five i ren gullglede! Hærreguuuuuud, karr braaaaaa!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. JA!!!! Rett og slett FANTASTISK!! :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup

Mars oppsummering 2019