onsdag 13. februar 2013

Englemakersken av Camilla Läckberg

Siste bok jeg fikk til jul var "Englemakersken" av Camilla Läckberg, og nå har jeg lest den ut og det var en veldig god krimbok. Jeg ble skuffet over den forrige boken, men på grunn av mye skryt på forskjellige blogger så ble jeg allikevel fristet til å lese denne.

I 1974 forsvinner en familie under en påskemiddag, unntatt den ettårige datteren i familien. Hvor tok de veien? Ble de drept? Eller forsvant de bare? Det er ingen spor etter familien og politiet greidde ikke å løse mysteriet.

Mange år senere kommer jenta som overlevde tilbake og hun har giftet seg men er i dyp sorg. Hun og mannen mistet sin treårige sønn og vil tilbake til jentas barndomshjem og restaurere det til ett Bed & Breakfast. Men like etter at de dukket opp oppstår et forsøk på en mordbrann og forsøk på å skyte den hjemvendte datteren. Hvem prøver å ta livet av henne og mannen?

Patrik Hedström og hans team er på saken, og sannelig viser det seg også at hans journalist og forfatter-kone  Erica Falck er også på saken for å skrive en bok om forsvinningen. Det er veldig opplagt at politiet før hjelp av Erica, men det gjør ingenting i denne boken, for det er politiets arbeid som er i sentrum.

I tillegg er det to parallell historier som det er i Camilla Läckbergs bøker, og det var veldig bra denne gangen. Noen ganger kan det være forstyrrende, men jeg syntes ikke det i denne boken. Gleder meg til nye bøker av Läckberg, for nå er hun inne på et bra spor igjen.

Og spenningen klarer Läckberg å opprettholde gjennom hele boken. Jeg skjønte noe av det som skjedde ganske tidlig, og selv om jeg "fant det ut" så gjorde det ingenting, for det var så mange løse tråder som skulle nøstes sammen.

Og Silje, "JA" til å få vite mer om Gösta, han virket så trivelig :)

Andre bloggere som har skrevet om boken er: Silje, Elida, Marianne, Størstepia, Rita, Ingaplinga, Mai Lene

Bildet er lånt fra Gyldendal sine sider

Boken: julegave.

14 kommentarer:

 1. Jeg begynte på denne boka på mandag, men klarte å glemme den igjen på toget i går! Så nå er mannen ute og ser om han kan skaffe meg en ny ;) Enig at noe i denne boka var forutsigbart ganske tidlig, men jeg har enda mange tråder jeg ikke helt har klart å knytte sammen. Gleder meg til fortsettelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia, skal prøve å følge med på omtalen din, dette var virkelig en spennende bok altså. Men så dumt at du glemte den på toget da!! :)

   Slett
 2. Jeg gleder meg til å begynne å lese denne:-) Har brukt mye tid på bloggen i det siste, men nå tror jeg det er på tide å bruke litt tid på å lese litt igjen:-)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Linda, denne kan du glede deg til :) Og ja, bloggen tar litt tid i starten, men også senere, men det er en fin hobby :)

   Slett
 3. Så bra at du likte Englemakersken! Jeg var også veldig skuffet over den forrige romanen, og ble hoppende glad da jeg skjønte at Läckberg var tilbake i god form igjen. Og hurra for Gösta :-) Flott omtale, og tusen takk for link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er Läckberg tilbake i form og det er bra :) Og at Gösta har fått mer plass, gjør serien enda bedre!! Skulle bare mangle at jeg ikke linket :)

   Slett
 4. Jeg har fremdeles ikke lest en eneste bok av Camilla L. Må være superdupermotivert for å lese krim, og det er jeg ikke nå. Men fin omtale :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Solgunn :) Jeg leser helst krim når jeg ikke er motivert til noe annet!

   Slett
 5. Jeg derimot har lest alle de andre. Gikk bombastisk lei halvveis og leste siste halvpart kun fordi jeg allrede hadde lest første halvpart, derfor skal jeg også lese denne, men høyt på lista står den ikke. Det gleder meg likevel at det er så mange som sier den bedre enn den siste - (hey, den var BAAAAD), for det lover en bedre leseropplevelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Ingalill, den forrige var BAAAAD!! Men denne kommer du til å like, den var spennende. Og jeg kjenner meg litt igjen i deg, har jeg først begynt å lese på en serie, så må jeg lese videre... :)

   Slett
 6. Har lest to bøker av Camilla L. og har nå gitt opp bøkene hennes. Det ble for tynt og forutsigbart for min del. Sikkert på grunn av at jeg leser en hel del krim:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser også en del krim og det er uten tvil den sjangeren jeg liker best. Og denne gang ble jeg positivt overrasket over Läckberg, for hun var litt dårlig før hun kom med Englemakersken :)

   Slett
 7. Har igjen å lese noe av denne forfatteren:) Tror jeg ikke har lest en eneste bok av henne, skjønner ikke hvordan det har gått til:) Men skal helt klart ta en titt på denne boken etterhvert:) Har den stående klar i bokhylla, så da har jeg ingen grunn til å ikke kaste meg over den:) Godt å høre du ikke ble skuffet ihvertfall:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne er veldig god Isabella :-) Skal du lese bøkene hennes, så lønner det seg å starte med nr 1, slik at du vet hva som har skjedd med personene i boka. Men den er sikkert bra som en frittstående krimbok også, det tror jeg nok :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...