Alle sommerens dager av Jenny Wingfield

Denne boken fra Pax Forlag likte jeg veldig godt! 
Bokens hovedperson er 11-år gamle Swan Lake, står det på bakside teksten, men jeg vil si at hovedpersonene er hele familien som vi blir kjent med i boken.

Det hele starter  med at Mr. Moses (bestefaren til Swan) tar livet sitt under en familiegjenforening. Fra den dagen driver enken en butikk som hører til ranchen videre, mens den ene sønnen tar over en pub som også hører til gården. Under gjenforeningen kunne svigersønnen til Mr. Moses kunngjør at han var uten meninghet, som metodistprest var han arbeidsledig og dermed slo han seg ned med kone og tre barn på ranchen. 

Etterhvert som dagene går så får de besøk av en redd gutt i åtte-årsalderen som flykter fra sin voldelige far. Og i det han taes under vingene til familien Moses / Lake er helvetet løs. Guttens far gjør det han kan for å få gutten tilbake, en gutt han mishandlet så voldsomt at han mistet det ene øyet.

Men gutten, som heter Blade, trives hos sin nye familie og dermed må barnets far andre offer å hevne seg på.

Denne boken handler mest om familiesamhold og tilhørighet og at vi er villig til å gå langt for å verne om de vi er mest glad i. Det er en bok som er spennende å lese, for en lurer hele tiden på om han han som mistet sønnen sin vil gjøre, men også rørende ved å lese hvordan de forskjellige familiemedlemmene stiller opp for hverandre. 

Jeg gir ikke terningkast, men jeg har ingen problemer med å anbefale denne boken videre:)

Boken: et leseeksemplar fra Pax Forlag

Kommentarer

  1. Spennende! Denne hadde jeg ikke hørt om, så takk for tipset. Men er det egentlig en trist og tragisk bok? Høres litt fæl ut...

    SvarSlett
    Svar
    1. Karete, det er vanskelig å si for boken er trist, tragisk, feel-good og spennende på en og samme tid. Den er absolutt ikke fæl, det er en veldig fin roman som passer som sommerlektyre.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup