søndag 1. september 2013

Frost i mai av Sarah Jio

Denne boken fikk jeg av snilleste Elin, og jeg tenkte at dette var kanskje en litt små-kjedelig bok. Grunnen til det inntrykket var bakside teksten, som var noe som jeg kunne ha lest før.

To historier i en bok. Den ene handlingen er lagt til Seattle 1933, i begynnelsen av mai. Vera Ray er en alenemor som jobber hardt for å få endene til å møtes og må gå på nattevakt selv om hennes treårige sønn ligger og sover alene. Han forsvinner denne natten, en natt hvor vinteren kommer til Seattle og snøen laver ned, en fenomen som kalles Blackberry Winter.

Den andre historien er lagt til Seattle 2010, nøyaktig på dagen 77 år etter kommer Blackberry Winter igjen. Claire Aldridgeer journalist og blir oppringt av sin sjef for å dekke dette fenomenet og begynner å grave i historien fra 1933. Hun blir mer og mer ivrig på å komme til bunns i historien om den treårige gutten som forsvant og hans mor. Og denne etterforskningen viser etterhvert at det er en link mellom saken for 77 år siden og henne selv.
Dette høres vel i utgangspunktet ut som en OK bok, men dette var bra saker. Jeg merket at det var vanskelig å ikke få sympati med alenemoren Vera som gjorde det hun kunne for å finne sønnen sin. Alt som var fra gutten etter at han forsvant, var en bamse som lå i snøen, alle andre spor var visket vekk.

Claire Aldridge har sine egen problemer, med et ekteskap som skurrer. Ekteskapet har skurret i ett års tid siden de opplevde en ulykke der de mistet sitt ufødte barn. På den måten kunne Claire identifisere seg med Vera og det gjorde hennes historie enda bedre.

Forfatteren har ett godt grep om historien, og selv om handlingen er forutsigbar var den aldri kjedelig. Bokelskerinnen  har skrevet en fin omtale her.

8 kommentarer:

 1. Hmm, denne frister ikke i det hele tatt. Det er som du sier; det er som om man har lest historien før, og ikke bare en gang heller. Gleder meg til å treffe deg på bokbloggtreffet :-) Dere er så flinke og så entusiastiske!

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he Solgunn, jeg skjønner hva du mener. Den fristet ikke meg heller, men den overrasket meg da jeg leste den. Og noen ganger er det godt å lese en bok og bare bli underholdt og si som Wesenlund: Dett var dett!

   Gleder meg til å treffe deg også, og husker du ikke veien så er det bare å ringe - jeg henter deg jeg ;-)

   Slett
 2. Jeg har veldig tro på Elin sine bokomtaler - hun har skikkelig bra teft og ofte har vi lik smak når det gjelder bøker, så jeg kunne gjerne ha lest den. :o)
  Solgunn farer med smiger! Det liker vi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lise, jeg har også veldig stor tro på Elin sine omtaler, så jeg skjønner du setter din lit til dem :)

   Smiger fra Solgunn, det kan vi like ja :)

   Slett
 3. Denne boken frister absolutt meg!! Har kikket flere ganger på bøker av denne forfatteren, men så har det ikke blitt med noen ting. Nå er jeg imidlertid overbevist :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Anette, dette var en veldig fin bok altså. Håper du leser den og omtaler den, spennende å vite hva andre syns :)

   Slett
 4. Hmm, jeg tror det er en bok som jeg kanskje ville likt var jeg først i gang, men som det må svært mange tilfeldigheter (eller gode bokomtaler) til, før jeg plukker opp.
  Som egentlig er akkurat det du sa.
  Sorry da får vel kaste meg på godordene jeg også.
  ... Stjernekomite!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk - komitee-skryt det liker vi :)

   Ja, det er ikke en bok jeg selv ville ha kjøpt eller lånt uten at jeg hadde visst noe om den, men som faktisk var en fin historie :)

   Lykke til med treningen. Skal lese løp-blogginnlegget ditt skikkelig og hente motivasjon :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...