Odinsbarn av Siri Pettersen

I sommer fikk jeg et ukorrigert forhåndseksemplar av "Odinsbarn" av Siri Pettersen, en bok som overraskende dukket opp i postkassen min. Overraskende fordi: jeg hadde ikke spurt etter den, og jeg leser ikke fantasy, derfor jeg la denne boken til side og hadde ingen planer om å lese den. 

Men så kom Bokbloggertreffet og jeg ble sittende å snakke med Elisabeth som snakket så varmt om boken. Og senere ble jeg sittende på samme bord som Mette, Silje og Solgunn og alle snakket om boken og hvor bra den var, derfor svelget jeg alle mine prinsipper om fantasy og ga meg i kast med boken på over 600 sider.
Og for en bok!! Jeg har i hele helgen nilest, jeg måtte bare vite hvordan det ville gå med Hirka, den halelause. 

Hirka er bokens heltinne på 15 år, hun er annerledes enn alle de andre i Ymslanda, hun er nemlig halelaus. Det betyr at hun er fra en annen verden, hun er et Odinsbarn, et menskr. De andre i Ymslanda tror hun vil spre råte. Hennes far forteller sannheten om Hirka til henne rett før tar sitt eget liv.  Rett etter drar Hirka til Manfalla og vise sine evner i Favning.

Siden hun er et Odinsbarn har hun ikke Evna og klarer derfor ikke å favne. Når rådet oppdager det så så blir det en kamp på liv og død for Hirka. Hvem skal hun stole på? Hvor kan hun gjemme seg? Hvorfor er de andre i Ymslanda så redd henne, en femtenår gammel, spinkel jente? Dette er en utrolig spennende bok. 

Men jeg må si at det var litt vanskelig å holde styr på alle "landene" og navnene i starten, men Silje har laget et glimrende blogginnlegg som jeg stadig vendte tilbake til i starten for å holde oversikten. Og når brikkene var på plass, da var det umulig å legge fra seg boken.

Siri Pettersen har skapt en fantasiverden som jeg faktisk greidde å forestille meg, og det er godt gjort for realisten Gro. Jeg gleder meg allerede til bok 2 og 3. Boken er beregnet på ungdommer, men jeg mener voksne vil ha stor glede av den også.

Les Elins intervju med forfatteren her. Takk til Gyldendal for forhåndseksemplar.

Kommentarer

 1. Takk for tips om denne boken. Planlegger å kjøpe en ny bok på mandag, og tror det blir denne:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Linda, denne boken kan du trygt lese, den er veldig bra! Og selv om det er fantasy så ble jeg hekta :)

   Slett
 2. Så bra at du likte Odinsbarn, du også, Gro :-). Og tusen takk for link!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt må jeg linke Silje og din omtale/anmeldelse var så grundig og bra også :)

   Slett
 3. Så bra at du også likte boka (selv om det ikke var overraskende). Tror alle kommer til å like Odinsbarn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg også Solgunn, det er umulig å ikke like denne boken :)

   Slett
 4. Dette er jo ikke "min" sjanger men akkurat denne MÅTTE jeg bare ha, såvidt begynt på denne nå,men har mange påbegynte bøker som bør leses først så gjenstår det å se om jeg klarer å holde meg i skinnet;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Beathe, dette er heller ikke min sjanger, men jeg må si at denne boken likte jeg svært godt. Den spennende, velskrevet og har fine karakterer osv, jeg kan bare ramse opp. Så klarer du å vente med denne til du har lest ferdig de andre er du flink :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen