tirsdag 3. september 2013

Øyer i hjertet av Tove Nilsen

Ferien hjemme var av det avslappende slaget og dette er den tredje boken jeg leste ut på ferien. Boken "Øyer i hjertet" av Tove Nilsen fikk jeg av snille Rose-Marie i juli. Med en gang jeg satte meg ned i sofaen eller stolen, da kom katten Snapp hoppende opp på fanget mitt for å kose.
"Øyer i hjertet" er en perfekt sommerbok i mine øyne. Tove Nilsen skriver godt om ferier hun har vært på gjennom livet, enten det var fra da hun var ei lita jente og ferierte ofte på Skåtøy utenfor Kragerø eller da hun ble voksen og reiste til Kreta.

Ferieminnene som Tove Nilsen deler med oss er fine og noen ganger rørende. Blant annet satt hun og ventet på at Ågot og Olav skulle stå opp på sitt lille småbruk på Skåtøy. To mennesker som knapt har vært utenfor Skåtøy og en tur til Kragerø var en skikkelig bytur for dem.

Andre minner er fra da hun med døtrene og kjæresten sin tok seg av en hund som hadde vondt i en fot, og det var på Kreta, uten mulighet for å ta den med hjem. Eller den gangen hun så Kretas tynneste mann som gikk for å bade. Tove Nilsen skriver så levende og fint at det ser det hele for seg.

Det er vanskelig å skrive en omtale om denne boken, for det er minnene til Tove Nilsen som blir beskrevet, men det er en bok som gir reiselyst. En får lyst til å finne frem passet og reise til Gardemoen og ta flyet til en feriedestinasjon og få fine ferieminner på egenhånd. 
  
Dette er den første boken jeg leser av Tove Nilsen og jeg må si jeg likte den og det var en fin leseopplevelse. Tusen takk for boken Rose-Marie :)   

8 kommentarer:

 1. Åh, denne boken virker helt nydelig! Jeg har selv mange gode ferieminner helt fra jeg var barn og frem til nå, og reiselyst kan man aldri få for mye av! Tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en virkelig nydelig bok Anette, så den anbefales :) Og enig med deg, reiselyst kan en aldri få for mye av!

   :-)

   Slett
 2. Da blir det vel Skyskraperengler på deg etterhvert da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig bra!
   Det er fire bøker da så det er viktig (som alltid) å ikke tukle med rekkefølgen. Skyskraperengler er den første. Drabantby i oslo på sekstitallet.
   Jeg garanterer satisfaction!

   Slett
  2. He-he, skjønner du er jo veldig opptatt av at bøkene skal leses i riktig rekkefølge, så det skal jeg huske. Skal lete etter Skyskraperengler på Bokklubbens sine sider jeg :)

   :)

   Slett
 3. Søt pus!:) Vil sikkert ha litt oppmerksomhet også, hehe:) Boken ble jeg skikkelig nysgjerrig på, så den noterer jeg ned. Takk for tisp! Trenger helt klart å reise litt mer. Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker på vegne av pus Isabella :) Boken er fin, den kan trygt noteres ned som en fin bok å lese på ferie i alle fall.

   :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...