tirsdag 28. mai 2013

Is-slottet av Tarjei VesaasJeg ble som jeg skrev i forrige bloggpost veldig inspirert av tre medbloggere til å plukke frem en bok jeg har hatt stående i bokhylla i over ti år. Og for en leseropplevelse det var! Tarjei Vesaas "Is-slottet" er en fantatisk bok.

Bokens hovedpersoner er 11-årige Siss som er populær på skolen og i klassen sin og Unn som er ny på skolen og i klassen. Jentene møtes en kveld og Siss løper hjem nærmest redd. Dagen etter dukker ikke Unn opp på skolen, hun har gått seg vill i Is-slottet og fryser i hjel.

Jeg kunne ha fortalt mye mer om handling og hva jeg syntes om den jeg henviser alle som vil lese en fantastisk bok om å lese Ellikkens omtale. Blir du ikke fristet til å lese boken da, så skjønner jeg ingenting.

Så takk til Tarjei Vesaas som skrev boken, Bokkklubben som solgte boken og Ellikken som anbefalte den så varmt. Mai Lene og Rose-Marie skal også ha en takk for å ha dyttet meg i gang med boken.

mandag 20. mai 2013

Slår et slag for nynorsken :)

Mai Lene fra den fine bloggen Once upon a time utfordrer bloggere til å lese nynorsk, og jeg begynner med en bok jeg har hatt i hylla lenge. Dermed er den så gammel at den kan ikke nevnes på Bokbloggerprisen, for det er Tarjei Vesaas bok Is-slottet.
Og så må jeg si takk til Ellikken og Rose-Marie for veldig fine omtaler som også gjorde at denne boken var fristende å dra frem nå. Dessuten trenger jeg en kort bok, siden jeg også leser på Åge-boken, jeg som aldri leser på to bøker samtidig... :)

lørdag 18. mai 2013

Et heklet teppe!

For to år siden var jeg med i en Bestemor-SWAP. Jeg heklet 15 like bestemor-ruter, og sendte de til Olavas verden, som administrerte byttingen av disse heklerutene. Og etter noen dager fikk jeg femten ulike ruter i retur.
Og noe måtte jeg gjøre med disse rutene, og da valgte jeg å lage ett teppe, med 80 ruter, som er satt sammen.
Tror jeg må hekle en kant i rundt etterhvert, men det veier 3 kg, så det er litt tungt å holde i og gjør at jeg ikke orker tanken på å starte på noe nå :)

fredag 17. mai 2013

Roser, kyss og døden av Maria Lang

Denne boken har tatt tid, men det har ikke vært Maria Lang, Puck eller kriminalkommissær Wijk sin skyld, for boken er bra!

Jeg har vel bare vært litt sliten etter at jeg har skiftet jobb, internt der jeg jobber fra før, men nye oppgaver. Så nå må jeg konsentrere meg igjen etter å ha gjort den samme jobben i litt over ti år :)

Men over til boken, som har en hovedperson og fortellerstemme, og det er den nysgjerrige Puck. Hun og mannen Einar når til familien Malmers herregård for å treffe deres venn kriminalkommissær Wijk og hans forlovede. Puck aner uråd ganske fort under besøket, og skjønner at noen skjuler noe.

Første kvelden må hun og Wijk signere som vitner på et nytt testament som herr. Malmer har endret den samme kvelden. Når så den gamle mannen dør i løpet av natten, så er det igjen duket for en jobb som Wijk må ta, enten han vil eller ikke, siden han denne gang er forlovet med den ene av arvingene.

Plottet og krimhistorien er kanskje ikke den mest spennende, men det er noe sjarmerende og veldig bra med bøkene til Maria Lang. Personene som blir beskrevet er så sympatiske og omgjengelige, det er ikke alltid at hovedpersonene i en krimbok er nettopp det. At disse ble skrevet på 50-tallet synes jeg også er imponerende.

Andre bloggere som har lest boken er: Astrid Therese, Beathe, Tone, Ninas bokverden, Karin, Ingalill

Takk til Silke Forlag for leseeksemplar.

mandag 6. mai 2013

I gang med å lese til Moshonistas lesesirkel

Lesesirkelen til Moshonista fikk meg i gang med Åge biografien
Lenge har jeg strevd med å komme i gang, men det var dytten som skulle til, så nå er del 1 lest og skal begynne på del 2, og jeg synes det er facinerende lesing så langt.

Moro å lese at Bruce Springsteen også blir nevnt i boken, siden jeg var på konsert med han i forrige uke. Og det er veld kanskje ikke for ingenting at Åge Aleksandersen blir kalt for norges svar på Bruce Springsteen?

onsdag 1. mai 2013

Bokbloggerprisen

I fjor arrangerte vi Bokbloggertreff for første gang og det ble så vellykket. Vi er godt i gang med å planlegge årets treff og har en stor nyhet å komme med, nemlig Bokbloggerprisen. Med så fine folk som Elin, Line, Silje, Lise, Rose-Marie i komiteen, i tillegg til meg selv, så blir dette en fin happening på vårt Bokbloggertreff. 
,

Bokbloggerprisen, ble innstiftet 26.januar 2013 av Silje, Lise, Line, Elin, Rose-Marie og meg selv. Vi begynte tidlig a planlegge et nytt Bokbloggertreff og i den forbindelse kom ideen om Bokbloggerprisen opp. Vår, bloggernes, egen pris som vi nominerer og stemmer frem.

Vi har diskutert mye om hvordan vi skal legge det opp.  Vi vil jo at prisen skal være aktuell, den skal engasjere bloggerne og være demokratisk. Dette skal være en uavhengig pris og skal ikke konkurrere med andre. Og kanskje det viktigste, det er en pris som skal sette fokus på norsk litteratur.

Bokbloggerprisen stemmes frem av norske bokbloggere. Med en bokblogg mener vi en norsk blogg som regelmessig blogger om bøker. Prisen gis til bøker utgitt på norsk av norske forfattere for første gang året før. Tanken bak dette er å sette søkelys på norsk litteratur.  Dette skal bli en årlig pris som deles ut på Bokbloggertreffet fra og med 2014.

Bokbloggerprisen vil bestå av to kategorier: Årets norske roman og Åpen klasse. Årets norske roman er romaner for voksne inkludert krim, mens i åpen klasse kommer de andre sjangerne.

Bokbloggerne sender inn sine forslag til hvem de vil nominerer som igjen vil utgjøre en kortliste. Før stemmegivning kommer vi til å sette opp en samlesing av bøkene. Det er helt frivillig å være med på den. Mer detaljer om dette vil komme etterhvert og vi har egen Facebook-side og e-post som er bokbloggerprise@gmail.com

Grunnen til at vi går ut med dette allerede nå er, leser du en god norsk bok i utgitt i 2013, så kan dette være en bokbloggerpris kandidat.

Vil også rette en takk til Clementine for mange fine innspill underveis da ideene dukket opp.

Selv leser jeg litt nye norske bøker, men dette er noe jeg skal endre på, og jeg vet at jeg vil ha denne prisen i bakhodet når jeg leser norske bøker utgitt i 2013.

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...