Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk

Denne boken var også høyt på ønskelisten til jul og gleden var stor da jeg fikk den. Boken er skrevet av Samuel Bjørk, et pseudonym og det blir spennende når den/de som er bak dette navnet avsløres. For det må vel skje en gang, håper jeg i hvertfall. Dette er en skikkelig sidevender, som jeg ikke har opplevd siden jeg leste "Menn som hater kvinner", men Stig Larsson var nok noen hakk bedre.

Det tok tid før handlingen fikk "satt" seg. To små-jenter på seks år var drept, hengt i skogen med dukkeklær og en ransel på og en "Jeg reiser alene"lappe fra Norwegian rundt halsen. Men når etterforskningslederen Holger Munch omsider får Mia Krüger ned til Oslo på sitt team blir det driv over handlingen og det er vanskelig å legge boken fra seg. 

Mia Krüger er en slags norsk svar på Lisbeth Salander. Alene i verden, siden hennes tvillingsøster tok sitt liv ved overdose av narkotika og fosterforeldrene er døde. Mia hadde flyttet til Hitra på Trøndelagskysten for å ta sitt liv, men avbryter det for å avsløre morderen.

Mens politiet famler i blinde, så ligger morderen to skritt foran og to nye jenter blir funnet drept. Det blir et kappløp for å unngå flere barnedrap.

Det er mye å holde styr på i denne boken, det er etterforskningen som har hoved-delen, men også en menighet er en stor del av handlingen, da de lurer gamle og syke mennesker til å overføre arven til dem. Og datteren til Munch kommer også til å spille en rolle i handlingen, men forfatteren klarer å holde trådene samlet.

Kapitlene er korte og det gjør at boken går fort å lese, og driver fremover. Men noen ganger blir handlingen litt likt noe annet jeg har lest, men jeg måtte bare finne ut av hvordan det ville gå og lit meg rive med.

En god start på leseåret, men det blir nok ikke årets beste bok, til det er den litt for "lett". I tillegg ble jeg sittende å gruble, hvem er Samuel Bjørk?

Andre bloggere som har lest boken er: Bokelskerinnen, Anita, Tine, OP-5, Åslaug, Vestfoldgirl, Karete.

Kommentarer

 1. Ja, jeg er også veldig nysjerrig på hvem Samuel Bjørk er.. Hen må vel vise seg frem i løpet av året? Spennende bok i alle fall. Takk for linking.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å vite at det ikke er bare jeg som er nysgjerrig Anita :) Boken var spennende og jeg lot meg underholde. Likte den veldig godt - men litt lett, men det gjør ingenting for meg.

   Slett
 2. Høres spennende ut, så den vil jeg lese :-) Noen ganger passer det perfekt med litt lettere romaner også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig Silje, det gjør seg med lettere romaner noen ganger, og dette er en sånn roman. Si i fra om du vil låne den, så tar jeg den med i februar :)

   Slett
 3. Denne har blitt skrytt opp i skyene (av meg og) så det er egentlig godt å lese en omtale som er litt "edruelig" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og jeg synes boken fortjener skryt, men at Nesbø skal passe seg, det er jeg ikke enig i, for så bra var den ikke. Samuel Bjørk har litt igjen før han når det nivået, men det er allikevel bra og underholdende - og skummelt :)

   Slett
 4. Eg òg likte boka, men den kom ikkje heilt på topp hos meg heller. Når det gjelder pseudonymet er eg dødsspent. Viss eg skal tippe er det ei kvinne (på grunnav ein del detaljar eg trur få menn ville ha teke med, utan å vere diskriminerande) som er over tretti og kanskje har skrive nokre bøker allereie. Kvinna er i frå austlandet i området rundt Hønefoss, og det er absolutt ikkje ein advokat som har spesialisert seg innan arverett. Håpar at forfattaren blir avslørt ein eller anann gong, eller at h*n går ut sjølv og seier kven h*n er. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mai Lene, da skal jeg se om jeg finner din omtale i dag også, for å linke. De grunnene som du nevner til at det kan være en kvinne fra Østlandet er jeg enig i. Jeg satt også og tenkte på det mens jeg leste, og noen ganger minnet plottet meg litt om Unni Lindells sine bøker. Men det er bare noe som falt ned i hodet på meg da, men spennende blir det når Samuel Bjørk avsløres :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen