søndag 5. januar 2014

Leseplaner for 2014

Ser på Bokblogger i Norge at det er mange som har leseplaner, og det har faktisk jeg også, for første gang. Fikk en fin lilla årsplanlegger med Mettemor til jul og den har jeg begynt å notere i. Har surfet rundt på diverse bokbloggere og funnet ut at jeg skal melde meg på tre ting:
 1) Jeg er med på biografilesesirkelen til Ingalill. Har boken klar til 15.februar men kommer til å blogge om det senere. Kategori kongelige er veldig enkelt, da det er gitt veldig mange bøker om de kongelige i inn- og utland.
 2) Jeg skal være meg på Lines lesesirkel, to ganger som jeg vet om, kanskje tre. I allefall "Intet nytt fra vestfronten" og "Harens år". I tillegg til "Ville svaner" som jeg leste for ti år siden, men ikke husker noe fra, annet at jeg syntes den var langtekkelig, men det var da, kanskje jeg synes den er mer spennende nå.
3)Og så skal jeg være med Bjørg på utfordringen om Bokhyllelesing. Har et lass med bøker som står ulest, men nå har jeg gode muligheter for å lese noen i alle fall. Har plukket ut sju bøker som jeg skal sende inn Bjørg i løpet av helgen.

Og i tillegg skal jeg lese bøker til Bokbloggerprisen og lese videre i bøker jeg har i bohylla som ikke er med i bok-utfordringer. Så da får jeg prøve å holde meg til disse planene, jeg pleier å ha gode intensjoner og dabbe av etterhvert, men iår skal jeg skjerpe meg .

16 kommentarer:

 1. Det er godt med noen planer, og gjerne noen som får en til å lese litt uttafor alfavei, sånn som leseutfordringer ofte gjør. Jeg har kun mine egne utfordringer med Amalie Skram, nynorsk, novellesamlinger og engelsk, så får vi se. Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 2. Hei Tine, du har fine mål du også da ser jeg :) Det å lese nynorsk burde jeg ha gjort mer av også, for språket er så fint! Amalie Skram har jeg ikke lest noe av og det er rett og slett synd og skam!! :) Ha en fin søndag du også.

  SvarSlett
 3. Så fin planlegger - og lilla! Det er jo helt perfekt til deg :-).
  Gode og spennende lesemål også. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet Silje, helt perfekt!! :) Og så fornøyd med mine leseplaner også :) Ha en fin søndag!

   Slett
 4. Det høres ut som en god og ambisiøs plan, men med rom for innfallslesing. Jeg ser jeg dabber også av henimot slutten av året, så det beste for min del er å være veldig fokusert fram til sommeren. Høsten som burde være lesetiden above all er alltid hektisk for min del. Skal også være med på bio-sirkel, Line's lesesirkel på enkelte bøker samt bokhyllelesing - selv om jeg ikke har satt av mer enn 2 stk fra bokhylla ennå. Vil ta dem på sparket når jeg ser hvilket humør jeg er i til enhver tid :-) Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marianne, jeg tror jeg trenger et "lykke til", men som du påpeker det er rom for innfallslesing og da blir det morsomt og ikke et ork. Blir godt å lese bøker som står ulest i hylla, for det hadde jeg tenkt å gjøre noe med uansett. Lykke til med dine leseplaner også Marianne! :)

   Slett
 5. Høres ut som noen fine utfordringer :) Selv er jeg med på min første i år som er Back to the Classics 2014 Challenge. Ønsker deg et fint leseår i 2014 :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk lesehesten, må ha noen mål vet du :) Ønsker deg et fint leser også!

   Slett
 6. Glad du likte planleggeren. Og gode planer. Jeg har også en del i hylla nå som jeg skal prøve å finne rom for å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Likte planleggeren veldig godt! Må få lest litt av det som står ulest i bokhylla, det renner nesten over... :)

   Slett
 7. Det er artig å delta i lesesirkler. Selv skal jeg delta i disse tre som du også i år.. Lykke til med dine planer.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig Anita, det er morsomt med lesesirkler :) Blir spennende å følge deg og hvilke bøker du skal lese i lesesirklene!

   Slett
 8. Det må være artig å delta i lesesirkeler og høre hva andre mener om boken du leser :) Lykke til med planene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elin, og lesesirkler blant bokbloggerne kan du også melde deg på :)

   Slett
 9. Konkret, målrettet og fullt oppnåelig!
  Biosirkelen er landets strengete, alt avdabbing og juks skrives sirlig opp, med skuffet hånd, i nettopp en slik planlegger, og arkivers til evig tid. Så vet dere det!

  Jeg har forresten akkurat de samme planene som deg. Bios, 1001 og hylla til Bjørg. Glemte bare å skrive det opp i egen summering, akkurat som jeg gjorde med Terry Pratchett intensjonene mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er jeg enig i Ingalill, dette er fullt oppnåelig. Og jeg tror alle som arrangerer lesesirkler er like strenge som deg, men det er de ikke..., for biosirkelen, den tar jeg på alvor :) Skal snart avsløre hvem jeg skal lese for februar, må bare få laget et bloggpost først og det blir i neste uke.

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...