Biografi lesesirkel VI - Del 1

Moshonista driver en biografilesesirkel med myndig, men stø hånd. Og hun var et lite øyeblikk bekymret for at det var lite omtaler i denne kategorien, så derfor tar jeg ansvar og har to.

Denne boken "Alt om Northug" er fakta bok for unge på 78 sider, med kule bilder, artige sitater og en del statistikk. Ikke en krevende bok å lese, men fornøyelige tre kvarter som jeg brukte på å lese denne boken. 

Petter Northug er interessant og en spennende idrettsutøver for ungdommer men også voksne. En fyr som går sine egne veier og som ikke er redd for å terge svenskene, noe som denne boken sveiper innom.

Det meste som sto i boken har jeg enten lest på nettet eller sett på "Sirkus Northug", det var ikke mye nytt som kom frem. Boken var dessuten lettlest med store bokstaver og mange bilder.

Boken kommer såvidt innpå bruddet med landslaget i 2013, om hvor skuffet han var da han ble vraket til OL i Torino i 2006 og pokerspillingen hans. Men det kommer også frem hvor glad han var i besteforeldrene sine og det jeg husker best fra boka er sitatet fra hans bestefar like før han døde: "Vis dæm ryggen gutt!".

Men del 2 kommer i denne lesesirkelen og det var en langt bedre leseopplevelse :) For all del, jeg liker Petter Northug altså, og håper han kommer tilbake og blir VM-konge i neste verdensmesterskap, som er i Falun til neste år.

Kommentarer

 1. Når jeg så du hadde bilde av Petter Nothug så MÅTTE jeg bare inn å se jeg for jeg digger den mannen der og håper inderlig at han kommer sterkere tilbake til neste år, selv om Martin har fått det veldig bra til i år så er ikke langrenn det samme å se på når ikke Petter er med. Har lest en annen bok i denne serien også der kom det lite nytt frem om den personen og jeg tenker når de skal ta seg bryet med å lage en bok om en person så kunne det jo godt å ha vært lagt ned litt mer arbeid i det og de kunne gravd litt mer i dybden kanskje slik at noe nytt kom frem.
  Ønsker deg en riktig fin påske, Gro!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Beathe,

   det var derfor jeg MÅTTE lese boken også, fordi det var om Petter Northug. Jeg synes han er kul, og han er ikke slem, bare litt tøff i kjeften og det forstår de fleste. Han er i hvertfall viktig for at det skal være morsomt å følge med på langrenn, for Martin J. Sundby er litt for snill. Veldig sympatisk og veldig god, men for snill, han hadde passet bedre sammen med Dæhlie, Jevne, Ulvang og den gjengen der, de var bare snille :)

   God påske til deg også Beathe!

   Slett
  2. Ja,det er sant det. Petter representerer noe nytt og han tør å være seg selv, det er ikke alle det faller like godt i smak hos. Men hvorfor skal alle være helt a4 hele tiden? Og de ordene som bestefaren sa til ham husker jeg godt han har sagt flere ganger, og veldig rørende i fjor når han vant verdenscupen og gjorde en hilsen opp til bestefaren og stod der med tårer i øynene.

   Slett
  3. jeg er så enig med deg Beathe, hvorfor skal alle være helt A4 hele tiden, det er jo de som representerer noe nytt som drar opp interessen blant de som ikke er så interesserte. Så la oss håpe at han er på topp igjen neste år Beathe :)

   Og enig med deg, det var rørende da han gjorde hilsenen opp til sin bestefar da han vant Worldcupen i fjor :)

   Slett
 2. Hehe, Northug har jeg ikke spesielt sansen for, men han ER god, det skal han ha! Og at han driter i janteloven, det liker jeg! Tipper jeg kunne fått mange elever til å lese denne boka :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men Northug er en fyr en enten liker eller ikke liker, og det synes jeg er kult :) Og på sitt beste er han suveren :)

   Slett
 3. Jeg så på bildet på blogglista mi - og tenkte:
  - hvem i alle dager har hun skrevet om -
  Dette bildet lignet jo overhode ikke på Northug, på nært hold javel, men ikke som liten avatar. Også hadde jeg glemt at du skulle lese 2stk, og greide ikke forene dette djevelske uttrykket med de Amodt og Kjus - som forøvrig framstår like snille som Dæhlie/Ulvang. (Dæhlie er forresten ikke så snill, jeg leste den bio-en som heter noe med gull - og der skjøt han både småfugler og drev utbredt med practical jokes. Just saying). Jeg er Northug fan. For meg kan han slenge meg kjeften og rope så høyt han vil - når han vinner, kanskje ikke like sjarmerende når han taper -)

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, han var faktisk ikke helt lik seg, det har du rett i :) Så Dæhlie er ikke så snill som han virker? Kanskje jeg må finne frem boken til mamma og lese den, husker hun fikk den til jul det året den kom ut.

   Jeg er også Northug fan, han klarer jeg ikke å mislike og håper virkelig at han kommer på sitt gamle nivå igjen snart :)

   Slett
 4. Jeg liker Northug jeg, og er enig med Beathe at han hadde fortjent en bok som hadde gått mer i dybden.. Men den kommer nok en dag. Brukte du Tre kvarter på å lese denne? Dokumentaren jeg så med Maradona søndag varte 1,5 time, så da har vel også jeg lest/sett to sportsbiografier da, selv om film kanskje ikke gjelder.. Vurderte å lese Stig Inge Bjørnebye sin bok; Løsrivelsen, en tynn bok på 100 sider, men jeg leverte den tilbake til biblioteket og hadde nok ikke rukket å lese og skrive om den til i dag… Ha en fin påske Gro.:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen