Du elsket alltid havet av Lucy Clarke

Tidlig i år fikk jeg spørsmål fra Apropos Forlag om jeg ønsket et leseeksemplar av "Du elsket alltid havet" av Lucy Clarke. Jeg fikk den på PDF-fil og det har tatt litt tid før jeg leste den, men jeg har nå omsider printet ut sidene og lest. Jeg liker helst å lese på papir...

Boken handler om to søstre, en eventyrlige Mia og den tilsynelatende ordentlige Katie. Boken starter med at Katie blir vekket av politiet i London som forteller at Mia har omkommet, på Bali og at det mest sannsynlig var selvmord. Katie klarer ikke helt å slå seg til ro med politiets forklaring så etter begravelsen reiser hun i Mias fotspor.

Mia hadde skrevet en dagbok, derfor reiste Katie tilbake til alle stedene hun var, for å forstå hvorfor søsteren skulle ta sitt eget liv i en alder av 24 år. Men også for å bli kjent med søsteren som hun hadde et distansert og litt kjølig forhold til som voksen.

Boken har to fortellerstemmer, både Mia og Katie. På den måten nøstes historien sammen selv om den ene er død og ikke kan gi svaret på hvorfor det endre som det gjorde.

Boken er veldig lettlest og forfatteren har fine beskrivelser av Bali, Australia og de andre stedene som søstrene reiste til, så hun har gjort gode forberedelser. Allikevel ble det liksom noe uoriginalt over historien og jeg føler jeg hadde lest det før. Men noen bøker skal kun underholde og det gjorde denne boken, og særlig i begynnelsen da historien var best. Handlingen var for opplagt på slutten, så da dalte leseopplevelsen litt.

Beathe har blogget om denne boken tidligere. Takk til Apropos Forlag for leseeksemplar.

Kommentarer

 1. Nå har jeg lest både din og Beathe sin omtale, for dette høres ut som en bok jeg godt kunne tenke meg å lese. Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tine, så fint du fikk lyst til å lese denne boken! Dette er en bok som passer til fine, varme sommerdager - da er det kjekt med lette underholdningsbøker syns jeg :)

   Slett
 2. Historien var jo forutsigbar og da særlig på slutten, men fin underholdning var det så absolutt. Jeg liker også best å lese på papir men har prøvd meg på en del ebøker og det fungerer det også, men ikke dumt å printe ut. Tusen takk for link til meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også prøvd meg på e-bøker Beathe, men får det ikke til..., liker helst å bla i ei bok altså :) Mulig jeg er litt gammeldags...

   Selvsagt linker jeg til deg når jeg vet du har anmeldt boken, dessuten var den anmeldelsen så fin.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag