onsdag 16. juli 2014

Wien

Jeg har vært i Wien, 20 år etter at jeg var au-pair der. Var der en gang for 14 år siden også, men det er en by som på mange måter er helt magisk for meg, så det å komme tilbake var helt fantastisk.
Den vakre Stephansdomen midt på Stephansplatz (selvfølgelig) er et naturlig midtpunkt for en tur til Wien. Den vakre katedralen er åpen for publikum, og i år var jeg også opp i det ene tårnet og så utover byen. Jeg er litt redd for høyder og trange heiser, men det gikk veldig bra.
Siden det var barn med i reisefølget mitt dro vi innom Praterparken, og der så vi kun det store Risenradet, som jeg tok i 1994. Men det var andre karuseller og tømmerstokk som jeg heller tok. Faktisk var Praterparken langt bedre enn jeg husket at den var.
I Stadtpark, bare noen holdeplasser fra Stephansplatz står Johan Strauss i en nydelig park. Her skulle jeg gjerne ha vært lengre, men det var bare en park vi rømte til da det ble litt kaotisk og mange mennesker i byen på avreisedage.
Og så gikk vi selvsagt en tur til Hofburg slottet. I dag er dette en residens for Østerrikes president, mens det før var det slottet for keiseren.
Og ikke minst måtte vi se Schönbrunn. Som bare er helt fantastisk. Jeg var ikke inne i slottet denne gang, og gikk ikke så mye i parken heller, men der kan en traske og gå en hel dag om en vil, det er så fint der.
Og Wien, jeg kommer tilbake :)

16 kommentarer:

 1. Å så kjekt å se igjen Wien. Vi var der i 4 dager i fjor, og koste oss kjempemasse. Likte spesielt godt stemningen langs Donau kanal, hvor vi følte oss ung og laid-back igjen. Besøkte også Schønbrunn og gikk oss vill i labyrinten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi var ikke langs Donau-kanalen, grunnen er at jeg likte meg ikke der for 20 år siden. Men jeg jeg så det var pusset opp der nå, så det er helt sikkert mye triveligere der nå. Men byen er fin da! :)

   Forresten så husker jeg ditt fine innlegg fra i fjor :)

   Slett
  2. Så kjekt at du husket innlegget da. Var i Ljubljana i forrige uke, og stemningen der minnet mye om den i Wien.

   Slett
  3. Det husker jeg godt Tine, og det var da jeg oppdaget bloggen din også :)

   Slett
 2. Her har jeg ikke vært, men det er en av de byene jeg godt kunne tenkt me gå dra til:) Takk for titten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du burde dra en gang, hvis du har muligheten Anita! Du vil helt sikkert kose deg :)

   Slett
 3. Det ser bra ut, har ikke vært der, elsker katedraler :-) Ha en fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ragna, da ville du ha likte Wien og Stephansdomen. Veldig flott katedral :)

   Ha en fin sommer du også!

   Slett
 4. Nå fikk jeg lyst til å dra til Wien, en by jeg aldri har vært i. Fine bilder! Ha en fin sommer videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du en fin by til gode å besøke :) Ha en fin sommer videre du også!

   Slett
 5. Nydelige bilder, Gro! Det ser ut til at du har hatt en flott ferie :-). Tøft at du kom deg til toppen av tårnet. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silje, og Wien var fin og ferien veldig bra! Jeg var litt svimmel på toppen, det er litt skummelt med store høyder :) Klem

   Slett
 6. Her sitter jeg og gnåler om Wien og bokbloggtreff i eget kommentarfelt, også har du nettopp vært der. Uten å si et ord?? Så du det DeWaal huset? Kjøpte du kjole på cocktailkjøpesenteret? Og var du i operaen?
  Beklager men dette er altså alt jeg pr.nu vet om Wien
  (bortsett fra Freud, Kafka og hele leselista til Anne -)
  Høres ut som en meget fin tur.
  Var det tordenvær forresten? Har følelesen av at det alltid er tordenvær i Tyskland/Østerrike.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingalill, på denne turen var jeg på de typiske turiststedene som du ser på bildene :) Men jeg har bodd i Wien, ti måneder i 1993-1994 og da var jeg i operaen og så " Carmen". Ståplass, men allikevel, vi så scenen og hørte musikken.

   Wien er fin, vi hadde ikke lyn og torden nå- men jeg har opplevd det og det høres!! Mange høye blokker og lyn og torden innimellom, da blir en litt redd. Selv om jeg har vært i Wien, så har jeg ikke kjøpt kjole på coctailhuset eller sett DeWaal huset, men jeg kan alltids reise tilbake en gang :)

   Slett
 7. For noen flotte bilder fra en by jeg aldri har vært i men som jeg fikk lyst til å reise til, helst Pronto! Takk for titten!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh men da har du en fin by-opplevelse til gode skal jeg si deg. Og selv om jeg har bodd der i 10 måneder for 20 år siden så følte jeg at jeg ikke hadde sett alt :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...