Veien over klippene av Gøril Emilie Hellen

Med tanke på Bokbloggerprisen til neste år så prøver jeg å lese så mange norske bøker så mulig, og prøver i tillegg å lese noe annet enn de store navnene som dominerer høsten. Med dette i tankene spurte jeg Gyldendal om et leseeksemplar av Gøril Emilie Hellens bok "Veien over klippene".

Bokens hovedperson er Lucia. Hun lever et karriereliv i London med sin forlovede. De hadde planlagt å besøke hennes foreldre denne sommeren, Jack hadde ikke vært der og gledet seg. Men Lucia syntes det var pinlig å vise frem hvilke enkle kår hun kom fra og skylder på at moren er blitt syk og hun må dra alene. Bare noen dager etter Lucias ankomst dør moren plutselig og morens siste ønske var at Lucia skulle ta med urnen til hennes barndomssted. Et sted hun nesten ikke hadde hørt om eller vært, men siden det var morens siste ønske så ville Lucia oppfylle det. 

Og med hennes ankomst til landsbyen så møter hun gamle kjente av moren. Lucia stiller noen spørsmål, og det ene svarene hun får leder til flere spørsmål og til slutt finner Lucia ut hvorfor moren dro og noen "slektssannheter" om seg selv.

Handlingen er forutsigbar man blir ikke veldig overrasket over det som skjer, men allikevel ble jeg litt lurt på slutten, noe som absolutt trekker opp. Hellen skriver lett og ledig, det er mange dialoger som gjør det lett å lese. Og handlinger drives såpass fremover at man vil vite hva som skjer.

Det som jeg kanskje likte best var beskrivelsene av den lille italienske landsbyen på Luguriakysten. Den var så levende og flott fortalt og jeg kan se for meg et sånt sted uten å ha vært der.

Dette var absolutt en lesbar bok, som ikke gjorde uutslettelig inntrykk, men den kjedet meg heller ikke. Takk til Gyldendal for leseeksemplar.

Kommentarer

 1. Denne har jeg også spurt om, og venter på den, Synes ideen virker interressant og så er det noe med Italia da...

  SvarSlett
  Svar
  1. Og den var ikke dårlig Anita, og det var vanskelig å legge den fra seg. Gleder meg til å lese omtalen din :)

   Slett
  2. Har lest litt ymse anmeldelser av denne, som har gjort meg litt skeptisk, men jeg vil lese den likevel. At den er vanskelig å legge fra seg er jo et godt tegn, selv om den litterært sett har noe å gå på.. Jeg venter på den i posten, men enten har den kommet bort, ellers så er forlaget treg på utsendinga, eller posten-;)

   Slett
  3. Jeg har ikke lest noen anmeldelser enda, så derfor er jeg spent på hva andre synes :) Og det at det er forskjellige meninger om en bok er bare flott, det gjør det bare enda morsommere å lese :)

   Og har du ikke fått den innen bokbloggertreffet så si i fra, da kan du få min bok - hvis du vil ha en som er lest i :)

   Slett
  4. Takk for det Gro. Den har ikke kommet, så jeg lurer på om jeg skal purre- det kan jo hende de har sendt den til feil adresse eller at den har kommet bort i posten, så da er det dumt hvis de tror jeg har fått den og jeg ikke har, og derfor ikke skriver om den … Skal si fra til deg om jeg trenger den.Har ikke noe å si om den er lest i en gang:)

   Slett
  5. Alt i orden, Anita! Bare si i fra om du vil ha den :)

   Slett
 2. hei igjen. Nå har jeg lest og likt :) Skriver på innlegg nå og linker til deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita, så hyggelig! Jeg skal lese innlegget ditt senere i helga!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup

Med hånden på hjertet av Vigdis Hjorth