Si at vi har hele dagen av Anne Kyong-Sook Øfsti

Se det fine omslaget, alle fuglene som flyr i samme retning, unntatt den blå som flyr mot strømmen. Og hør på den fine tittelen: "Si at vi har hele dagen", det er så fint. Og når boken da er god så blir dette det reneste kinderegget. Jeg har altså lest enda en god norsk bok fra 2014, som er et resultat av Bokbloggerprisen.

Boken starter med at samlivs-terapeuten Rebekka som akkurat har mistet sin yngre søster Marion, begge to adopert fra Korea til Norge da de var barn. Under en sørgemiddag hvor foreldrene har invitert venner av Marion, kommer en av vennene med forslaget om at Rebekka burde oppsøkte Marions biologiske mor. Vennen mente at også hun burde få beskjed om at Marion var død. 

Rebekka fungerer dårlig i jobben og får permisjon og reiser til Sør-Korea for å finne bakgrunnen til seg og søsteren.  I Korea velger Rebekka å bo hos en koreanske familie og blir dermed kjent med I-Sook og datteren. I-Sook går og bærer på en sorg over et barn hun adopterte som ung og ugift, for å ikke bringe skam over familien. Noe hun unngår å fortelle til sin datter og Rebekka, men nor som forfatteren avslører. Mye av faktene og personligheten til Rebekka er likt det som I-Sook har og en aner at det er en relasjon der, som aldri blir avslørt.

Rebekka finner ikke svar på hvem Marions mor var, men hun føler at hun kommer nærmere seg selv ved å oppsøke sitt fødeland. Gyldendal sier at det er en historie om mødre, søstre og døtre og om det å høre til. Og akkurat det synes jeg er en fin beskrivelse.

Det er en fin og lettlest roman. Jeg synes forfatteren skriver fint om det å sørge, samtidig som det ikke blir for klissete. I tillegg er det fine beskrivelser om hvordan mat blir lagd i Korea og hvordan de bor, noe som jeg synes er spennende å lese om.

Mange bloggere har lest og likt boken, blant annet: Beathe, Tine, Birthe, Isabella og Bjørg

Takk til Gyldendal for leseeksemplar

Kommentarer

 1. Takk for tipset. Jeg må visst oppdatere meg på hva jeg selv har lest av norske 2014-bøker snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så mange fine bøker av litt ukjente forfattere, synes jeg og de må opp og frem. Jeg kommer nok til å lese Lindell og stiller, men prioriterer de ikke i høst :)

   Slett
 2. Tror jeg hengte meg opp i den relasjonen som nesten ble avslørt, og at navnet var så likt forfatterens eget. En fin bok, men unødvendig med sånne ting som tar vekk oppmerksomheten. Takk for linking :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte også litt på at hun brukte deler av sitt eget navn i boken, men jeg ble ikke forstyrret av det. Selvsagt linker jeg :)

   Slett
 3. Jeg lot meg heller ikke forstyrre av at forfatteren brukte deler av sitt eget navn i fortellingen, og syntes egentlig at det gav ekstra spenning. I likhet med deg syntes jeg dette var en fin roman.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en fin roman, og jeg ser fler har lest og likt den, det liker jeg! Og så er det så morsomt å lese gode bøker av debutanter, synes jeg.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri